TJK-E: Gün dayanışma günüdür

TJK-E: Heyva Sor a Kurdistan'ın başlattığı yardım kampanyasına güçlü ve aktif bir şekilde destek vermeye ve büyük bir duyarlılıkla sahiplenmeye çağırıyoruz.

Önceki akşam Güney ve Doğu Kürdistan’da meydana gelen depremde zarar görenlerle dayanışma çağrısı yapan TJK-E, “Heyva Sor a Kurdistan'ın başlattığı yardım kampanyasına güçlü ve aktif bir şekilde destek vermeye ve büyük bir duyarlılıkla sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan TJK-E şunları belirtti: “12 Kasım günü Doğu ve Güney Kürdistan sınırında meydana gelen deprem nedeniyle Kürt kadınları olarak büyük bir acı yaşamaktayız. Depremde yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kürt kadınları savaşta da barışta da yaşanan doğal felaketlerde de her zaman en önde olmuş ve halkımızın yaşadığı her acıya en önce koşmuştur. Bu acı günde de her zaman olduğu gibi halkımızın yanında olacak, büyük bir dayanışma duygusuyla elimizde avucumuzda ne varsa değerli halkımızla paylaşacak, hiçbir dış güçten medet ummadan, kendi yaralarımızı kendimiz saracağız.

Unutmamalıyız ki acıları azaltmanın en etkili yolu güçlü bir toplumsal dayanışmadır. Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) olarak, halkımıza büyük bir acı yaşatan bu depremin yarattığı mağduriyeti giderme konusunda büyük bir dayanışma içinde olacağız.

Yaşanan can kayıpları ve maddi hasar nedeniyle Avrupa'daki tüm kadın meclislerimiz başta olmak üzere bütün halkımızı seferberlik ruhuyla Doğu ve Güney Kürdistan'daki halkımızın yaralarını sarmaya, Heyva Sor a Kurdistan'ın başlattığı yardım kampanyasına güçlü ve aktif bir şekilde destek vermeye ve büyük bir duyarlılıkla sahiplenmeye çağırıyoruz.”