TJK-E hamle startını 7 Eylül'de veriyor

TJK-E, 19 Temmuz'da "Değişim ve Özgürlük İçin Sen de Ayağa Kalk" şiarıyla başlattığı hamlenin ilk büyük eylemini 7 Eylül'de Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde yapacak.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE-E) 19 Temmuz'da, Rojava devriminin yıldönümünde "Değişim ve Özgürlük İçin Sen de Ayağa Kalk" şiarıyla yeni bir hamle sürecinin startını vermişti. Hamlenin ilk büyük eylemi ise 7 Eylül'de Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde yapılacak yürüyüşlerle gerçekleşecek. Yürüyüşlere ilişkin TJK-E tarafından yapılan açıklamada: "Bakur'da HDP'li belediyeler şahsında Kürt halkının irade gasbı, Rojava ve Başur'u işgal planları devrededir. Türk devleti DAİŞ'in ustası olarak aynı yöntemlerle 12 bin yıllık geçmişe sahip Hasankeyf'te insanlık mirasını tarihin derinliklerine gömmek istemekte, 100 bin insanı topraklarından ederek Kürdistan coğrafyasında yeni bir insansızlaştırma politikası gütmektedir.

Rêber Apo'nun 'tuzağa düşmeyin' uyarılarına rağmen mutlak tecridi ısrarla sürdüren AKP hükümeti, Bakur'dan Rojava'ya, Başur'a Kürtlerin bulunduğu her yere soykırım ve tasfiye planlarını yaymak istemektedir. Ancak iki haftayı aşkın süredir Amed'de, Van'da, Mardin'de devam eden direnişte de görüldüğü üzere özgürlüğe tutkulu bu halkın kadınların iradesini kimse teslim almadı, alamaz da. Bu politikalar aynı zamanda bizim kadın kimliğimize, öz örgütlenmemize, özgürlük arayışımıza saldırıdır. Bu vesileyle Bakur, Rojava, Rojhilat, Başur, Maxmur başta olmak üzere tüm alanlardaki kadın direnişini selamlıyoruz" denildi.

KUŞATMAYI KADINLAR KIRACAK

Toplumsal sorunlar çözülmeden köklü bir değişim ve gerçek özgürlüğün sağlanamayacağına dikkat çekilen açıklamada, şunlar belirtildi: "19 Temmuz'da Kürt Kadın Hareketi olarak “Değişim ve Özgürlük İçin Sen de Ayağa Kalk” şiarıyla yeni bir hamle sürecinin startını verdik. Rojava devriminin yıldönümünde başlattığımız bu hamle, aynı zamanda Rojava şahsında kadın özgürlük devrimi şahsında alternatif yaşam arayışını boğmak isteyenlere bir yanıttı. Çünkü bizler biliyoruz ki, kadının örgütlülük gücü toplumun özgürlük düzeyinin teminatıdır. Biliyoruz ki, toplumu ve kadını kuşatmaya alan bu sisteme karşı çıkışın yolunu da değişim ve özgürlük iddiasında olan kadın ve toplum gösterecektir.

Aynı zamanda bir toplumsal inşa hamlesi olan "Değişim ve Özgürlük İçin Sen de Ayağa Kalk" hamlemizin ilk büyük eylemini 7 Eylül'de Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde yapacağımız yürüyüşlerle gerçekleştiriyoruz. Almanya'nın Köln, Berlin, Frankfurt, Fransa'nın Paris, Marsilya, İsviçre'nin Zürich, kentlerinde gerçekleştirilecek olan yürüyüşlerimiz aynı zamanda örgütlenme seferberliğinin de en somut yansıması olacaktır. Bu nedenle özgürlük iddiası olan tüm kadınları, feministleri, antikapitalistleri, sosyalistleri, demokratları 7 Eylül yürüyüşlerine katılmaya, sesimizi ve gücümüzü birleştirmeye çağırıyoruz. Şimdi kadın zamanıdır, bugün sözümüzü söyleme, gücümüzü gösterme zamanıdır.

Savaşa, işgale, militarizme ve faşizme karşı SEN DE AYAĞA KALK!

'Ölmek istemiyorum' diyen Emine Bulutların sesi olmak için SEN DE AYAĞA KALK!

Her türlü irade gaspına karşı SEN DE AYAĞA KALK!

Bombalanan, yerle bir edilmek istenen tarih ve coğrafyamıza, doğaya sahip çıkmak için SEN DE AYAĞA KALK!"

TJK-E tarafından düzenlenecek eylemler şunlar:

 

6 Eylül

Viyana

Yer: Platz der Menschenrechte

Saat: 18:30

 

7 Eylül

Köln

Yer: Köln HBF önü

Saat: 13.00

 

Frankfurt

Yer: Frankfurt HBF önü

Saat: 14.00

 

Londra

 Yer: Excel Centre

Saat: 11:00

 

İsviçre

Yer: Claramatte, Basel

Saat: 15:00

 

Paris

Yer: Place de la République

Saat:17:00

 

Marsilya

Yer: Kanabiyer meydanı

Saat: 18:00

 

Rennes

Yer: Colombier den Republiqe Meydanı

Saat 16.00

 

Stockholm

Yer: Odenplan

Saat 15.00

 

Kopenhaag

Yer: Nytorv København

Saat: 13 00

 

Helsinki

Yer: Meri-rastilantie 24

Saat: 17:00

 

Melbourne

Yer: State Library

Saat: 16:00

 

Celle

Saat: 13.00

Yer: Unterlüß Bahnhof/ Celle