TJK-E: 'Ji bo Welat' diyerek alanlarda olacağız

TJK-E, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar olarak, "Ji bo Welat" diyerek alanlarda olacaklarını belirtti.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Türk devleti ve KDP'nin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

Türk devleti, KDP ve Irak devletinin ortak bir konsept dahilinde Kürdistan’ı işgal etme savaşının devam ettiğine vurgu yapılan açıklamada, bu saldırıların Ortadoğu halklarının özgürlük umuduna ve kadın devrimine yönelik saldırılar olduğu belirtildi.

AKP ve Erdoğan diktatörlüğünün Neo-Osmanlıcılık politikalarıyla Rojava ve Şengal’i işgal edip, Kürt halkının bölgede elde ettiği statüyü darbelemek istediğine dikkat çekilen açıklamada, "Bu saldırılar, Kürdistan'ı yeni baştan işgal etme harekatıdır. Ancak bu faşizan saldırılar halkımız tarafından boşa çıkarılacaktır. Nasıl ki DAİŞ faşizmine karşı büyük bir direniş sergilendi ise aynı direniş AKP-Erdoğan diktatörlüğüne karşı da verilecektir. Türk sömürgeciliği, işbirlikçileri ile birlikte yenilip, tarihin çöp sepetine atılacaktır" ifadeleri yer aldı.

TÜRK DEVLETİ DÜŞMANCA POLİTİKALARINI HER YERDE UYGULUYOR

"Kürt halkının ve PKK’nin Şengal'de Türk devletinin desteklediği DAİŞ’e karşı verdiği tarihi mücadeleye tüm dünya şahit oldu. Bu, tarihin en büyük irade ve özgürlük mücadelesidir" denilen açıklamada devamla şunlar belirtildi: "Türk devleti tarafından yapılan hava saldırılarının süreceğini iyi bilmek gerekir. Türk devleti, Kürt halkına yönelik düşmanca politikalarını her alanda, Kürdün bulunduğu her yerde uygulamakta ve bunu vahşet düzeyinde yapmaktan çekinmemektedir.

Bundan dolayı Kürt kadınları ve halkı, faşist Türk devletinin saldırılarına sessiz kalmayacaktır. Halk olarak varlığını koruma ve özgürce yaşama hakkı için her alanda sesini duyuracaktır ve bunu sağlayacaktır. Nasıl ki, Kürdistan'da gerilla ve halkımız büyük bir mücadele veriyor, aynı şekilde Avrupa’daki Kürdistanlılar da alanlara çıkarak direnecek ve özgür geleceğini kurmak için işgalcilere karşı tavrını gösterecek.

TJK-E olarak, Türk devletinin bu saldırılarını asla kabul etmeyeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Avrupa’da yaşayan kadınları ve Kürdistanlılar, "Ji bo Welat" diyerek alanlarda olacaktır. Şengal'e sahip çıkalım. Kürdistan’ı savunmak için her yeri eylem alanına çevirelim. Bu süreçte yapacağımız her eylem meşrudur. Bu temelde eylemlerimizi sürelileştirelim ve radikalleştirelim. Türk devletinin soykırımcı politikalarına karşı duralım, irademize-onurumuza sahip çıkalım ve alanlara çıkarak mücadeleyi büyütelim."