TJK-E, 'kadına şiddet' konferansı düzenleyecek

TJK-E, 16 Kasım'da Hannover'de 'Kadına şiddet politiktir' temasıyla konferans düzenleyecek.

TJK-E, 'Değişim ve Özgürlük İçin Sen de Ayağa Kalk Hamlesi kapsamında, Hannover'de düzenlenecek konferansa ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Devlete-ataerkil sisteme bağımlı olan erkek, tüm çıkmazlarını toplumda ve ailede kadına şiddetin her türlüsünü uygulayarak örtbas etmektedir. Devletlerin savaş ve şiddet politikası savaş, talan, ganimet, işgal, şiddet, iktidar ve hegemonya olarak kadına ve topluma dönmektedir" denildi.

'ÇÖZÜM BİZİZ'

"Avrupa'da yaşayan Kürt ve göçmen kadınların sorunları daha da karmaşık hale gelmektedir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Toprağından zorla göç ettirilerek farklı toplumlarda yaşamak başlı başına bir şiddettir" diye belirtildi.
TJK-E, şunları da ifade etti:
"Kürt kadınları olarak 40 yıllık mücadelede devlet şiddetine karşı mücadele verildiği kadar aile ve toplum içerisinde de erkeğin egemen ve feodal anlayışları ile de mücadele esas alınmıştır. 16 Kasım'da Hannover’de sorunlarımızı tartışmanın yanı sıra çözümünün de kendimiz olduğu gerçeği ile örgütlenme ve perspektifimizi oluşturacağız."

KONFERANS BİLGİLERİ

Konferansın gün ve yer bilgileri şöyle:
"Tarih: 16 Kasım
Saat: 09.00
Yer: Leibniz Universität Hannover)
Königsworther Platz 1
30167, Hannover."