TJK-E: Komploculara karşı direnişi büyütelim

9 Ekim Komplosu'nu lanetleyen TJK-E, komplonun boşa çıkarıldığına dikkati çekti. TJK-E, mücadeleyi büyütme ve Öcalan etrafında kenetlenme çağrısında bulundu.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası 9 Ekim Komplosu'nun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

"Reber Apo’nun esaretiyle sonuçlanan 9 Ekim Komplosu’nu, 19. yılına girerken bir kez daha lanetliyor, bu komplonun içinde yer alan güçleri büyük bir öfkeyle kınıyoruz" diye başlayan açıklamada, "Uluslararası Komplo gerçeğine karşı 'Güneşimizi Karartamazsınız' direnişinde şehit düşen yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Tarihte eşi benzeri olmayan bu çok devletli komplo ile Kürt Özgürlük Hareketi’nin tasfiyesinin amaçlanmasının yanı sıra, 21. yüzyılın başındaki ilk uluslararası dizayn operasyonu da başlatılmak istenmiştir" denildi.

'TEK GERÇEK ALTERNATİF KÜRT HAREKETİ OLDU'

Ortadoğu’nun yeniden kapitalist modernist güçlerin çıkarları doğrultusunda dizayn edilmesini hedefleyen projeye karşı, tek gerçek alternatifi, Öcalan önderliğindeki Kürt Özgürlük Hareketi'nin oluşturduğuna vurgu yapılan açıklamada, şöyle devam edildi: 

"Komplodan bu yana geçen 18 yıllık süreye bakıldığında Uluslararası Komplo’nun bu doğru adımlarla boşa çıkarıldığı bilinmektedir. Bugün, başta Bakûr ve Rojava olmak üzere Kürdistan’ın dört bir yanında demokratik özerklik inşalarıyla birlikte Özgür Yaşam modeli hayat bulmaktadır. Her zamankinden daha güçlü bir konumda olan Kürdistan Özgürlük Hareketi sadece Kürdistan’da değil, özellikle de Ortadoğu’da halklarla buluşmuştur. Uluslararası ve bölgesel komplocu güçler tarafından karanlıklara boğulmak istenen Kürt Özgürlük Direnişi, bugün her zamankinden daha fazla halklara umut ve ışık olmuştur.

Reber Apo tarafından geliştirilen demokratik ve özgür yaşamı inşa mücadelesi, en çok da Kadın Özgürlük Mücadelesine ivme kazandırmıştır. Kürdistan’da kadın ve toplum özgürlüğü diyalektiğinde muazzam bir ilerleme sağlanırken, Kürt kadının ulaşmış olduğu düzey bugün dünya kadınları tarafından örnek alınmaktadır. Bu bağlamda hem kadın, hem de genel özgürlük mücadelemiz bugün giderek daha fazla evrenselleşmektedir.

'AĞIR ESARET KOŞULLARI ALTINDA MUAZZAM İRADE VE DÜŞÜNCE SAVAŞI...'

Bugün Kürdistan’da inşa edilen ve bütün dünyada yankılanan öz yönetim ve özgür yaşam modeli, Reber Apo tarafından en ağır esaret koşulları altında verilen muazzam irade ve düşünce savaşının bir sonucudur. Reber Apo, iradenin ve düşüncenin gücü ile komploculuğa karşı en büyük direnişi sergilemiştir. Bugün Reber Apo'ya, AKP tarafından  uygulanan tecrit, bu büyük felsefi ve politik gücü hedeflemektedir. Kürt halkına karşı katliam ve soykırım politikalarını en kirli şekilde devreye koyan AKP, halkın iradesi olan belediyelere el koyarak, özgür basına ve akademisyenlere saldırarak gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Şimdi önemli olan bu saldırılar karşısında her yerde direnişi büyüterek, özgür yaşamı inşa mücadelesini yükseltmektir."

'ÖZGÜRLÜK KAMPANYASINI BÜYÜTELİM'

TJK-E, açıklamasının sonunda şunları kaydetti: "Reber Apo’nun fiziki özgürlüğü ile Kürt halkının ve özelde de kadınlarının özgürlüğü arasındaki bağ yaşamsaldır. Bu anlamda 9 Ekim Komplosu’nun 18. yıl dönümünde komplocu güçleri bir kez daha lanetlerken, başta Kürt kadınları olmak üzere bütün halkımızı bu tarihsel süreçte bir bütünen özgürlük mücadelesinin etrafında kenetlenerek direnişi yükseltmeye, 'Kadınlar Önderliği ve Özgürlüğü İçin Eylemde' kampanyasını büyütmeye çağırıyoruz."