TJK-E Newroz'u kutladı

Newroz'u kutlayan TJK-E, "Newroz yeniden doğuş, direniştir, zulme boyun eğmemektir. Bu sene yaratıcılığımızla Newroz'u kutlayalım" dedi.

TJK-E, bugün yazılı Newroz mesajı yayımladı.

'NEWROZ ZULME BOYUN EĞMEMEKTİR'

TJK-E'nin mesajı şöyle:
"Demirci Kawa’dan Mazlum Doğan’a, Zekiye’den Rahşan’a, Berivan-Ronahi’den Sema Yüce’ye yakılan Newroz ateşi başta Kürtler olmak üzere tüm halkların direniş ve özgürlüğü anlamına gelmiştir. Newroz bu anlamda yeniden doğuştur, direniştir, özgürlüktür, zulme boyun eğmemek, mücadeleyi büyütmektir.
Bize bu tarihi ve büyük mirası bırakan Newroz şehitlerini ve 21. Yüzyılın zalim Dehak'larına karşı, AKP-MHP faşist rejimine karşı Newroz'laşarak direnen tüm kahraman şehitlerimizi minnetle anıyor, zafer sözümüzü veriyoruz. Ve yine direnişin ve zaferin kaynağı olan Önder APO’nun Newrozu’nu kutluyoruz. Zindanlarda direnen tüm özgürlük tutsaklarının, kadınların ve halkımızın Newrozu’nu kutluyoruz.  
Rojava’da yükselen özgürlük ateşinin etrafında kenetlenen Kürtlerin ulusal birliği ve halkların evrensel birliği ile 2020 Newroz'unu karşılıyoruz. Bu direnişle tarih yeniden canlanıyor, ruh kazanıyor, kadın özgürlük çizgisi temelinde halkların özgürce yaşayabileceği bir yaşam sistemi inşa ediliyor. Kürdistan devrimi, bugün Ortadoğu devrimine evrilmiştir. Kürdistan kadın özgürlük mücadelesi dünyada kadın özgürlük mücadelesi öncülüğünü yapmaktadır:
Özgürlük mücadelemiz 40 yılının her gününü, Newroz direniş günü haline getirmiştir. Erkek egemenlikli sistemin sömürgeci sistemine karşı ‘özgür kadın’ kimliği destansı direniş ve emekle yaratılmıştır. Bu anlamıyla Newroz sadece tarihi bir direniş olmaktan öteye bugünün özgürlük ve direniş duruşunu ifade etmektedir.

'YARATICILIĞIMIZLA KARŞILAYALIM'

Bu yılın Newrozu’nu böyle büyük ve tarihi bir anlamla karşılıyoruz. Kuşkusuz her yıl olduğu gibi bu Newroz’u da halkımız coşkulu ve büyük bir ruhla karşıladı. Ancak dünyada etkisi güçlü biçimde görülen Coronavirüs nedeniyle bu yıl Newroz’ların toplu olarak meydanlarda ve salonlarda kutlanmaması kararını aldık. Halkımızın sağlığının korunması açısından bu karar önemlidir. Bu nedenle bu yıl Newroz’u her ev, her kadın, her genç kendi rengi ve yaratıcılığıyla karşılayacaktır. Newroz ruhunu ailesiyle, yanındaki arkadaş ve dostlarıyla büyüterek karşılayacaktır. Newroz gecesinde her şehir bir ışık seline dönüşecektir.
Bu anlamıyla 2020 Newrozu geleceğimiz için örgütlenme ve mücadeleyi yükseltme kararlılığı büyütecektir. Bu mücadele kararlılığı ile 2020 yılını tecride karşı mücadeleyi yükseltme, faşizmi yıkma ve her yerde demokrasiyi kurma yılı yapacağız."