TJK-E’nin CPT’nin Öcalan’la görüşmesi için kampanyası internette devam ediyor

Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) Öcalan’ı acilen ziyaret etmesi için başlattığı imza kampanyası artık internette.

Change.org sitesinde başlatılan kampanyada Kürt halkına yönelik AKP faşizminin saldırılarına dikkat çekilirken, CPT’nin de harekete geçmesi çağrısı yapılıyor.

Türk diktatörü Erdoğan’ın bir yılı aşkın bir süreden bu yana Kürt şehirlerini yok etme, halkı göçertme, milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırma ve belediye başkanlarını görevden alarak hapse atma politikalarına değinilen dilekçe metninde, Kürt halkına yönelik baskının ‘tarihte olmadığı kadar yüksek bir düzeye’ ulaştığına dikkat çekildi.

Tüm bu baskıların 15 Temmuz darbesine yol açtığının belirtildiği kampanya metninde, Erdoğan’ın bu girişimden sonra tüm Türkiye üzerindeki yıkıcı stratejisini yaydığına vurgu yapıldı. Kürt sorununun varlığı ve Türkiye’deki demokratikleşme iradesinin yokluğunun da darbelere zemin sunduğunun altı çizildi.

 Öcalan’ın geçtiğimiz yıla kadar yaptığı görüşmelerde şiddet ve karşı şiddet olguları ile kendisine karşı olası güvenlik tehlikelerine dikkat çektiği hatırlatılan kampanya metninde; CPT’nin ‘bu kritik dönemde’ sorumluluklarını yerine getirmesi, güvenliğine ve sağlığına dair kaygıları gidermesi ve acilen İmralı’ya giderek kendisiyle görüşmesi, ailesi ve avukatları için de ziyaretlere izin verilmesi çağrısı yapıldı.

Kampanya metninde son olarak Öcalan’ın milyonların siyasi önderi olduğu ve güvenliğine dair endişelerin milyonlarca taşındığına dikkat çekilirken, CPT’nin geri durması veya harekete geçmemesinin bu ‘insani ve meşru kaygıları arttıracağı’ uyarısı yapıldı. Metinde, CPT’nin derhal İmralı adasına giderek Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine dair incelemelerde bulunması da istendi.

İngilizce olarak hazırlanan kampanya metni aşağıdaki linkten tıklanarak, imzalanabilecek.

https://www.change.org/p/committee-for-the-prevention-of-torture-cpt-we-call-on-cpt-to-take-responsibility-against-isolation-on-kurdish-leader-abdullah-ocalan

TJK-E kampanyasında imzacı her bireyin en az 4 arkadaşını kampanyayı imzalamaya teşvik etmesi de isteniyor.