TJK-E’nin CPT’ye dilekçe kampanyası hızla yayılıyor

TJK-E tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın acilen ziyaret edilmesi, Türkiye’nin AİHS’i uygulaması ve siyasi tutsakların haklarına saygı gösterilmesi talepleriyle Cuma günü Strasbourg’da başlattığı dilekçe kampanyası hızla yayılıyor.

Sadece dün akşama kadar Şengal Diaspora Meclisi’nin açlık grevinde yüzlerce kişi CPT’ye yönelik dilekçeleri imzalarken, tüm Avrupa’daki çalışmalarla

İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) acilen harekete geçilmesi çağrısıyla Şengal Diaspora Meclisi’nin Strasbourg’da yaptığı süresiz dönüşümsüz açlık grevine paralel olarak TJK-E’den imza kampanyası başlatılmıştı. Cuma akşamı startı verilen dilekçe kampanyasına sadece Strasbourg’taki eylem alanından yüzlerce kişi katıldı.

Kampanyada toplanan imzalı dilekçeler kadınlar tarafından CPT’ye gönderilmek üzere bir araya getirilirken, yarından itibaren posta yoluyla CPT’ye ulaştırılacak.

İngilizce ve Fransızca hazırlanan dilekçe metinlerinin diğer Avrupa ülkelerindeki Kürdistanlı, Türkiyeli ve Avrupalılar tarafından imzalandıktan sonra önümüzdeki günlerden itibaren CPT’ye akmaya başlayacak.

TJK-E tarafından hazırlanan dilekçelerde, Öcalan’ın Nisan 2015’ten bu yana ağır bir tecrit altında tutulduğu ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşamına dair endişelerin arttığı hatırlatılırken, tüm bu endişlere rağmen Türk hükümetinin Öcalan’la görüşmeye engeller çıkardığı belirtiliyor.

Şengal Diaspora Meclisi yöneticisi Ezidi Kürtlerin Avrupa kurumlarının harekete geçmesi için Strasbourg’da süresiz açlık grevine girdiği kaydedilen metinde, TJK-E’nin de grevi desteklediği önemle vurgulanıyor.

Dilekçe metninde, Avrupa’daki kurumlar ve kadınlar başta olmak üzere tüm halklara çağrı yapılarak, şu talepler sıralanmıştı:

-CPT’nin acilen İmralı Adası’na gitmesi ve buna ilişkin raporunu açıklaması,

-Türkiye’nin askıya aldığı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni yeniden uygulamaya koyması,

-Başta İmralı Cezaevi’nde olmak üzere tüm siyasi tutsakların temel haklarına saygı gösterilmesi,

-Öcalan’ın aile ve avukatlarının ziyaret hakkının sağlanması.