TJK-E, Öcalan'ın özgürlüğü için seferberliğe çağırdı

TJK-E, 6-10 Eylül'de Öcalan'ın özgürlüğü için açlık grevinde olacağını duyururken, kadınları seferberlik ruhuyla alanlara çağırdı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), "Öcalan'a Özgürlük, Şengal'e Statü'' talebi ile Şengal Diaspora Meclisi tarafından başlatılan açlık grevine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açlık grevinin 14. gününde sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Bizler de Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak bu eylemi desteklemek ve içinde yer almak için 6-10 Eylül günlerinde bir grup olarak açlık grevini devralacağız" denildi.

Açıklamada, Öcalan'a uygulanan tecridin hukuk ve insanlık dışı olduğu vurgulanarak, bunun AKP ve Erdoğan tarafından uygulandığı belirtildi.

Darbe girişiminin ardından Öcalan'ın fiziki varlığının daha büyük tehlike aldığına girdiğinin kaydedildiği açıklamada, "Kürt halkı ve kadınları için artık kaygıdan da öte ortada somut bir durum var. Önderliğimize ne olduğu bilinmemektedir. İmralı'da tutulup tutulmadığı dahi bir muammadır. Bundan sonrası tüm gücümüzle bu karartılmış gerçekliği ortaya çıkartarak Önderlikle  görüşmeyi sağlamaktır" denildi.

'ÖNDERLİK İÇİN ALANLARDA OLALIM'

TJK-E, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"6-10 Eylül günleri arasında Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak devralacağımız açlık grevine kadın kitlesi kendi renkleri ve özgünlüğü ile büyük bir katılım ve sahiplenme içinde olacaktır. Özellikle Güney Almanya eyaletleri Hessen ve Sarland eyaletleri ile İsviçre kadın kitlemizin yoğun bir sahiplenme gerçekleştirerek Önderlik etrafında kenetlenmesini beklemekteyiz. 

'Kadınlar Önderliği ve Özgürlüğü İçin Eylemde' şiarı temelinde Avrupa'nın her alanında var olan ve yaşamını sürdüren tüm Kürdistanlı kadınlar haftada mutlaka bir gün Önderlik için alanlarda, eylemlerde olmalıdır. Birçok kentte ve alanda yapılan bu eylemlerin  etrafında bir hareketlilik ve kamuoyu oluşturulması için kadın kitlesi seferberlik ruhu ile hareket etmelidir.

TJK-E bileşenleri olan Alevi, Êzidî genç kadın, Rojava kadın komiteleri ve Rojhilat kadın kitlemizin bu çerçevede hareket edeceği ve Önderlik şahsında özgürlüğü sahiplenerek süreklileşen bir hareketlilik içerisinde olacağına inanıyoruz."