TJK-E: Rojava için 11 Aralık'ta Brüksel'e!

TJK-E, işgalci saldırılara karşı Rojava'yı savunmak için 11 Aralık'ta Brüksel'de buluşmaya çağırdı.

TJK-E, bugün yaptığı yazılı açıklamada, "İşgale ve kadın kırımına karşı Rojava'yı savunuyoruz" diyerek, 11 Aralık'ta Brüksel'de buluşmaya çağırdı.

'DÜNYA KADINLARI İÇİN İLHAM OLDU'

Açıklamada, Rojava'da büyüyen kadın özgürlük mücadelesinin, dünya kadınları için ilham kaynağı olduğuna dikkat çekilerek, "Çünkü Rojava devrimi bir kadın devrimidir, halkların demokratik ve özgür yaşamının sistemidir. Bu nedenledir ki erkek hegemonik sistemin cisimleşmiş hali olan faşist Erdoğan rejimi, Rojava’ya dönük bir işgal ve soykırım saldırısı başlatmış ve ilk önce kadınları hedef almıştır.  2 aydır Rojava'da çok sayıda kadın, sivil ve çocuk katledildi, yaralandı veya yerinden göçertildi. Rojavalı kadınlar her türlü şiddet ve katliamla karşı karşıya kaldı ve bu durum her geçen gün ağırlaşarak devam ediyor" denildi.

'KADINLAR HER YERDE AYAKTA!'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:
"Dünya kadınları Rojava devrimini savunmayı, kadınların en büyük kazanımını savunma olarak görmüş, Rojava etrafında kenetlenmiştir. Rojava devrimi şunu ispatlamıştır; 21. Yüzyıl; kadın yüzyılı olacaktır. Rojava'dan Şili’ye, İran’dan Bolivya’ya, İstanbul’dan Hindistan’a kadınlar her yerde ayakta! Kadın kırımına karşı eylemde! Kadınların yükselen sesi demokratik-özgür yaşamı müjdelemekte! Rojava bunun ilk örneğiydi.

'ERKEK EGEMEN SİSTEME VE FAŞİZME KARŞI ORTAK DİRENİŞE!'

Bunun için diyoruz ki; örgütlenen, büyüyen, birleşen dünya kadın mücadelesi özgür ve eşit bir yaşamında garantisi olacaktır. Nerede yaşıyorsa yaşasın kadınlar, ataerkil sistemin bir aygıtı olan devlet tarafından sistematik olarak saldırıya uğramakta, yaşam hakları ellerinden alınmaktadır. Kadına dönük şiddet devlet politikası olarak üretilmektedir. Ve bu tüm sorunların merkezinde yer almaktadır. Bu nedenle kadına yönelik şiddet, katliamlar, işkenceler durdurulmadan yaşanan hiçbir toplumsal sorunda çözülemez. Bu temelde tüm kadınları erkek egemen sisteme, sömürüye, faşizme karşı ortak direnişe çağırıyoruz.

'11 ARALIK'TA BRÜKSEL'E!

Tüm kadınları 11 Aralık'ta Brüksel’de gerçekleştireceğimiz kadın yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz. Biz kadınlar bir kez daha tüm uluslararası kurumları kendi görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz."

ÇAĞRILAR

TJK-E, açıklamasında şu çağrılarda bulundu:
"Rojava’daki vahşi işgal ve soykırım saldırısının son bulması için uluslar arası kurumlar  hemen harekete geçmelidir,
Özellikle son iki ay içinde başta kadın ve çocuklar olmak üzere Rojava halkına dönük korkunç suçlar işlenmiştir. Bu suçların baş sorumlusu Erdoğan’dır. Erdoğan bir kadın düşmanıdır. Öldürülen her kadın, her çocuk Erdoğan’ın talimatlarıyla katledilmiştir. Bunun için başta Erdoğan olmak üzere tüm suçlular uluslar arası bir mahkemede yargılanmalıdır,
Rojava hava sahası uçuşa kapatılmalıdır.
21. Yüzyılda tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım ve işgal saldırıları hemen durdurulmalıdır. Bu sağlanan kadar biz kadınlar mücadeleyi yükselteceğiz."