TJK-E: Yarın Brüksel yürüyüşünde buluşalım

Tecridi kınayan ve açlık grevlerini selamlayan TJK-E, Avrupa kurumlarının duyarsızlığına da tepki gösterdi. TJK-E, yarın düzenlenecek Brüksel yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.

TJK-E, İmralı tecridi ve açlık grevlerine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"Tecrit uygulamalarının arkasında sadece TC devleti ve AKP-MHP faşist rejimi değil, 15 Şubat 1999 komplosunu gerçekleştiren güçler de vardır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

AVRUPA KURUMLARINA TEPKİ

"Bunun en somut kanıtı AB devletlerinin, AK, AİHM, CPT vb. kurumların bugüne kadarki sessizlikleri olmaktadır.  Reber APO üzerindeki 20 yıllık mutlak tecrit ve işkenceye son verilmesi amacıyla açlık grevi eylemini başlatan Sayın Leyla Güven’in eylemi, yine Strasbourg’dan Hewlêr’e, Maxmur’dan Kanada’ya, Galler’den Almanya’ya ve Hollanda’ya kadar her yerde yapılan açlık grevi eylemlerine karşı bu devletlerin duyarsız kalması insanlık, demokrasi ve özgürlük değerlerine ne kadar sahte, ikiyüzlü ve çıkarcı yaklaştıklarını da göstermektedir. 

Tüm direnişçilerin bizlere verdiği mesaj açık ve nettir: Bu tecrit Kürt halkına, demokratik güçlere, kadınlara, hepimize karşıdır ve buna karşı sonuna kadar özgürlük direnişini yükseltmek tek yolumuzdur."

BRÜKSEL YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

TJK-E, açıklamasının sonunda da şu çağrıyı yaptı:

"Biz Kürdistanlı kadınlar ve tüm özgürlük ve demokrasi güçleri  ancak tarih yazan bu direnişçilerimize eylemlerimizi yükselterek cevap olabiliriz. Bu temelde 27 Şubat'ta Avrupa Birliği'nin başkenti olan Brüksel'de yapılacak olan yürüyüşe başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı, demokratik çevreleri ve dostlarımızı katılmaya çağırıyoruz."