TJK-E: Yaşam hakkımız tehdit altında, tek yol direniş!

TJK-E, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın yaşamına ilişkin tehditlere karşı başlayan eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), 23 Ekim günü Strasbourg’da CPT ve AK önünde başlayacak süresiz oturma eylemine katılım çağrısında bulundu.

Kürt kadınlarının ulaştığı düzeyin son olarak Reqa zaferinde ortaya çıktığını belirten TJK-E, bu özgürlük düzeyini Öcalan’a borçlu olduklarını belirtti.

Açıklamada şu mesaj verildi:

Nasıl ki geçmişte Önderliğimiz etrafında ateşten çember oluşturmuşsak, yaşama hakkımıza yapılan bu saldırı karşısında da tavrımız değişmeyecektir. Önderliğimizden haber alana dek direnişimiz her gün katlanarak büyüyecektir. 

Direniş mekanımız, bundan sonra 23 Ekim'de süresiz oturma eylemine başlayacağımız CPT önü olacaktır. 23 Ekim'den itibaren Strasbourg Kürt kadınların zılgıt, slogan ve renklerine bürünecek. Kürtlerin iradesinin Önder Apo'da bütünleştiğini anlamayanlar, anlamak istemeyenler de bir kez daha yanıldıklarını görecek.

Önderliğimizin bize verdiği emeklerin karşılığını vermenin tam zamanıdır diyoruz. Önder Apo'yu en başta kadınların sahipleneceğini biliyoruz. Avrupa'da yaşayan Kürt kadınlarının Strasbourg'da gerçekleştireceğimiz bu eyleme öncülük edeceğine ve uluslararası kurumların sorumluluklarını yerine getirmesinde en etkili güç olacaklarına inanıyoruz.

23 Ekim'de Strasbourg'da gerçekleşecek eyleme katılalım! Özgürlüğümüzü tehdit eden tecridi kıracak kadın iradesiyle kıralım!  Kürt kadınlarının mücadele ve direniş kararlığını dünyaya gösterelim!