TJK-F: Adalet için Paris'e!

TJK-F, Paris Katliamı açıklamasında, "Herkesi gerçek adaletin tesisi için, özgürlük için, 3 kadın arkadaşımızın hayallerinin takipçisi olmak için Paris'e çağırıyoruz" dedi.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) yıl dönümü yaklaşan Paris Katliamı'na ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i anan TJK-F, şunları ifade etti:

"En başta Çarşamba eylemleri olmak üzere tüm mücadele zeminlerimizde haykırdığımız gibi bugün de sözümüz baki, mesajımız net: Paris Katliamı ile bu halkın ve Kürt kadınlarının özgürlük umutlarını, mücadele karakterini, direniş çizgisini yıkamadınız, teslim alamadınız. Aksine Saraların şahsında somutlaşan Kadın Özgürlük çizgisi, yarattığı özgürlük ruhu dalga dalga yayılarak evrenselleşti; Arap kadınlardan Latin Amerikalı dostlara kadar her yeri sardı. Bundan böyle de sarmaya devam edecek.

'CEZASIZLIK YENİ KATLİAMLARA TEŞVİK'

Ancak unutmayalım ki, katliamın failleri çok açık ve net olmasına rağmen sorumlular halen cezalandırılmamış, Fransa devletinin yürüttüğü yargılamada adil bir seyir izlenmediği gibi; Ömer Güney'in şüpheli şekilde ölümü ardından 2017 yılında yaşanan gelişmelerle dava dosyası kapatılmak, dolayısıyla katliam hasıraltı edilmek istenmiştir. Hukuki olarak yeni bir soruşturma açılsa da, şu ana kadar kayda değer bir ilerlemenin yaşanmaması, 5 yıldır hakikati perdeleyen sessizliğin daha doğrusu suç ortaklığının devam edeceği yönündeki kaygılarımızı artırmaktadır.

Son günlerde KCK yetkililerinin yakalanan MİT elemanlarının Paris Katliamı'yla ilgili itiraflarda bulunduklarına dair beyanları failleri bir kez daha işaret etmektedir. Fransa devleti iyi bilmeli ki, Paris katliamının aydınlatılmaması yeni katliamlara kapı aralamakta, Türk devletini yeni katliamlara teşvik etmekte, cesaret vermektedir. Kısa bir süre önce Avrupa'da Kürt ve Türkiyeli demokratlara dönük yeni suikastler gerçekleşebileceği yönünde basına yansıyan haberler de bunun bir göstergesidir.

Tüm bu nedenlerden dolayı Paris Katliamı'nı 5. yılında protesto etkinlikleri her yıl olduğundan daha fazla sahiplenilmeli; başta Fransa devleti olmak üzere herkese “Unutmadık, unutmayacağız” mesajını büyük bir duyarlılık, sorumlulukla; yüksek bir katılımla vermeliyiz.

Başta protesto etkinliklerine sahiplik yapan Paris ve Fransa'da yaşayan Kürt halkı ve Kürt kadınları, gençleri olmak üzere Avrupa'da yaşayan tüm Kürdistanlılar ve dostları 6 Ocak'ta Paris'te düzenlenecek “hakikat ve adalet” yürüyüşüne güçlü katılım sağlamalı; protesto alanı dışında başka bir yerde olmayı reddetmelidir.

Şunu hepimiz biliyoruz ki; Paris katliamının aydınlatılması Kürdistan ve Kürt sorununa dayatılan soykırım ve katliamların aydınlatılması ve hesap sorulması anlamına gelmektedir. Bugüne kadar yapmış olduğumuz eylem ve etkinliklerle katliamcıların karanlık emelleri halkımızın ve kadınların eylem ve çabaları ile deşifre ve teşhir edilmiştir. Gelinen aşamada ise artık sessizlik-yargısızlık-adaletsizlik zinciri kırılmalıdır."

ÇAĞRI

TJK-F, açıklamasının sonunda ise "5. yılda hakikat ve adalet için Paris'e, sessizlik ve cezasızlığa karşı Paris'e' diyoruz. Herkesi gerçek adaletin tesisi için, özgürlük için, 3 kadın arkadaşımızın hayallerinin takipçisi olmak için Paris'e çağırıyoruz" dedi.