'Türk ordusu her alanda gerillanın direnişine çarpıyor'

İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı Heftanîn'de amansız bir direniş sergileyen HPG gerillaları, Türk ordusunun her alanda gerillanın direnişine çarptığını belirtti.

Türk devletinin Heftanîn'e yönelik işgal saldırıları devam ederken, HPG ve YJA Star gerillalarının saldırılara karşı direnişi de sürüyor. Gerilla Ferman Memyan ve Hemze Oxir Heftanîn direnişine ilişkin konuştu.

Türk devletine karşı Heftanîn'de büyük bir direniş olduğunu söyleyen gerilla Ferman Memyan, "Düşmanın şimdiye kadar yaptığı propagandalar gerçeğe uzak. Heftanîn'de başardıkları bir şey yok tam tersi çok büyük kayıplar verdiler.

İlerlemek istedikleri her yerde gerillanın tarihi direnişine çarpıyorlar. Herkes bilsin ki gerilla şimdiye kadar hiçbir alanı bırakmamıştır, bırakmayacaktır da. Heftanîn'e girmek öyle kolay olmayacak onlar için. Kürdistan'ın bu cennet alanı onların cehennemi olacak" dedi.

Türk askerlerinin zorlandığına da dikkat çeken gerilla Ferman Memyan, askerlerin psikolojik durumlarına ilişkin şunları anlattı: "Türk devleti tüm tekniğine rağmen gerillanın yöntemleri karşısında netice alamıyor. Alanlara yerleştirilen askerlerin hiçbiri rahat hareket edemiyor, hepsi gerillanın hedefindedir. Doğru birkaç bölgeyi almışlar ama oralarda da gerilla geri çekilmedi. Gerillalar bölgede sürekli askerlere yönelik eylemler yapıyor bu durum da askerler de bir korku psikolojisi yaratıyor. Aldığımız bilgilere göre Heftanîn'de bulunan askerler geri dönmek için önerilerde bulunuyor."

KÜRDİSTAN'IN HER TARAFINDA YENİLECEKLER

Başta Güney halkı olmak üzere tüm Kürdistan halkına çağrıda bulunan gerilla Hemze Oxir ise, "Özellikle Güney halkımız işgal saldırılarına karşı daha fazla tepki göstermelidir. Nasıl ki gerilla dağda savaşıyorsa, halkın da şehirlerde, ovalarda gerillaya destek olmak için eylemler yapması ve işgal sona erene kadar direniş halinde olmaları gerekir. Çünkü bu dönem devrimci halk savaşı dönemi.

Halkımız Türk devletinin karakterini çok iyi biliyor. Türk devleti yıllardır bütün Kürtlere karşı düşmanlık yapıyor. 4 parça Kürdistan'daki Kürtleri hedef alıyor. Bu yüzden Türk devletinin sadece PKK'ye karşı olmadığını herkesin görmesi lazım. HPG gerillaları olarak halkımızın çıkarları bizim için her şeyden önce gelir. Türk devletinin sadece Heftanîn'deki değil tüm Kürdistan'daki işgaline son vereceğiz" diye konuştu.