Türk ordusu kayıplarını yalanla gizlemeye çalışıyor

Medya Savunma Alanları Sevk-İdare Komutanlığı, işgalci Türk ordusunun verdiği ağır kayıpları gizlemek için yalan haberlere başvurduğunu ifade etti. Halkı yalan haberlere karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Medya Savunma Alanları Sevk-İdare Komutanlığı, son günlerde ağır darbeler alan Türk ordusunun yalan haberlere başvurduğunu belirtti. Komutanlık açıklamasında, “9 ve 10 Kasım günlerinde HPG ve YJA STAR güçlerinin Şırnak ve Şemzinan’da 6 farklı askeri üs bölgesini etkili bir şekilde vurmasından sonra, özellikle de Şemdinli'nin Bêsosın (Ortaklar) Karakolu’na bağlı Slort Tepesi’ne gerçekleşen eylemin görüntülerinin açığa çıkması üzerine, Türk devleti verdiği ağır kayıplar ve yaşadığı şok sonucu Medya Savunma Alanları’na dönük rastgele bir şekilde yoğun hava ve top saldırıları yapmaktadır. Bu saldırılar, havuz medyası aracılığıyla çok abartılı bir biçimde kamuoyuna sunulmakta, bu haberlerde onlarca gerillanın şahadetinden bahsedilerek gerçekler Türkiye ve dünya kamuoyundan gizlenmeye çalışılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

GERÇEKLE BAĞDAŞAN HİÇBİR YANI YOK

Komutanlık açıklamasında şunlar vurgulandı: “Belirtmek isteriz ki, bahsi geçen zaman dilimleri içerisinde tek bir gerilla şahadeti yaşanmamıştır. Aksine, güçlerimiz tarafından hem Medya Savunma Alanları’nda, hem de Gabar’da görüldüğü gibi Kuzey Kürdistan’da gerçekleştirilen etkili eylemler neticesinde işgalci TC askerlerinin verdiği ağır kayıplar söz konusudur. Sömürgeci-faşist TC devletinin hareketimize yönelik yaptığı açıklamaların dün olduğu gibi, bugün de gerçeklikle bağdaşan hiçbir yanı yoktur.

YALAN HABERLERE KARŞI DUYARLI OLUNMALI

9 Kasım günü, Güney Kürdistan’ın turistik bir bölgesi olan Mark Suyu çevresine yapılan saldırılarda görüldüğü gibi, hiçbir savaş kuralını gözetmeden İnsansız Hava Araçları koordinesinde sivil halkımıza ve Kürdistan coğrafyasına dönük saldırıları reva gören zihniyetin, yurtsever halkımızın moral düzeyini etkilemek için bu yalan haberlere başvurmuş olduğu aşikardır. Halkımızı, bu türden yalan haberlere karşı duyarlı olmaya ve bu haberleri yayan zihniyete prim vermemeye çağırıyoruz.”