Tuncel'den mektup: Burada yeni rejimin hukuku uygulanıyor!

Tam 10 aydır tutuklu bulunan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Temmuz ayında Nuriye ve Semih'e destek olmak adına açlık grevine girdiği için iki ay 'spordan men' cezası aldığını bildirdi.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik 4 Kasım 2016'da gerçekleşen siyasi darbeyi protesto etmek ve gözaltındaki HDP'lileri takip etmek için bulunduğu Diyarbakır Adliyesi önünde yaka paça gözaltına alınıp tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, cezaevinden yeni bir mektup gönderdi.

6 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, bayram vesilesiyle Kandıra 1 No'lu F Tipi'nden yolladığı mektubunda cezaevinde yaşadığı tecridin devam ettiğini belirtti.

AÇLIK GREVİNİN CEZASI İKİ AY SPORDAN MEN!

İki aylık ceza aldığını bildiren Sebahat Tuncel, yeni haftada tutuklu kadınlarla spor ve sohbet gibi ortak etkinliklere çıkmayı 'umduklarını' belirtti. Tuncel, "Umuyoruz diyorum; çünkü Silivri'den gelmeden önce Nuriye ve Semih için açlık grevine girdiğimden dolayı iki ay 'spordan men' cezası aldım" dedi.

'YENİ REJİMİN HUKUKUNU UYGULAMAYA BAŞLADILAR’

"İnsanları hayattan men ederken, benim iki ay spordan men edilmemin tabii ki kıymeti yok" diyen Tuncel, "Karara itiraz edeceğim. En azından buradaki arkadaşları bir süre görebileyim diye, yoksa sonuç şimdiden belli. 'Hukuk mu, guguk mu?' diye soranlar yeni rejimin hukukunu uygulamaya koydular bile" diye kaydetti.

10 AYDIR TUTUKLU

6 Kasım 2016 tarihinde Amed’de tutuklanmasının ardından Silivri 9 No'lu Cezaevi'ne gönderilen Sebahat Tuncel, kendi istekleri doğrultusunda 19 Temmuz'da Hakkari Milletvekili Selma Irmak ile birlikte Kandıra 1 No'lu F Tipi'ne gönderilmişti.

10 aydır tutuklu bulunan Sebahat Tuncel, Kandıra'ya sevk edilmeden önce Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevine destek olmak adına Temmuz ayında üç günlük açlık grevine girmişti.