Tuncel: Kayyumları tanımayacağız, gün direnme günüdür

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, kayyum kararlarını tanımayacaklarını söyledi.

Amed’deki özyönetim direnişlerinin ardından devletin hedef noktası haline gelen DBP’li belediyelere dönük saldırılar başladı. Sur ve Silvan ilçe belediyelerine atanan kayyumları tanımadıklarını vurgulayan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “AKP çöktürme planını hayata geçiriyor. 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek sivil darbeyi hayata geçirmiştir ve kendisine muhalif olanları devre dışı bırakma çabası içerisindedir. AKP hükümeti Kürt halkının nefes almasını engellemek istiyor. Kürt halkı bunu çok net görmelidir. AKP’ye göre tüm Kürtler teröristtir ve bu bakışla belediyelerimizi hedef haline getirmiştir” dedi.

‘DAİŞ’E HİZMET EDEN BELEDİYELERİNE ATASINLAR’

DBP’li belediyelerin halka hizmet ettiğine değinen Sebahat Tuncel, Kürdistan’da yaşayan halkları “terörist” gören bir anlayışın belediyeleri işlevsiz hale getirme çabasında olduğunu vurguladı. Terörizme asıl hizmet edenin AKP hükümeti olduğunu dile getiren Tuncel, “DAİŞ ve El-Nusara’ya açık şekilde hizmet eden AKP belediyelerine ilk olarak kayyum atanması gerekiyor” dedi.

‘GÜN KENETLENME GÜNÜDÜR’

Sebahat Tuncel halka şu çağrıda bulundu:

“Kürt kentleri yerle bir edilerek savaş giderek derinleştiriliyor. Buna karşı direnmekten başka çaremiz yoktur. Bugün belediyelerimiz etrafında, açlık grevi etrafında kenetleme günüdür. Kürt halkı her zaman saldırılara karşı zamanında gerekli tepkiyi vermiştir. Bugün de o tepkiyi gösterme zamanıdır. AKP’nin çöktürme politikalarına karşı dur deme günüdür. DBP olarak halkımızdan aldığımız moral ve güçle bu sürece öncülük ederek bu direniş etrafında kenetlenip mücadeleyi büyüteceğiz. Mutlaka ama mutlaka zafere ulaşma sözünü yeniliyoruz.’’