Tuncel: Öcalan için her yeri eylem alanı yapalım!

DBP Eş Genel Başkanı Tuncel, partisinin Kadın Meclisi toplantısında konuştu. Tuncel, tecride dikkati çekerek, Öcalan için her yeri eylem alanına çevirmeye çağırdı. Tuncel, açlık grevi direnişlerini de başarı sağlayana kadar sürdüreceklerini belirtti.

DBP Kadın Meclisi, son siyasi sürece ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi. Amed’de DBP il binasında düzenlenen toplantıya açlık grevi direnişinde yer alan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile MYK Üyesi Gülcihan Şimşek’in yanı sıra Kadın MYK ve PM üyeleri katıldı. 

Tuncel, Kürdistan halkının kazanımlarına yönelik çok yoğun bir saldırı olduğuna dikkati çekerek, Türk devletinin DAİŞ bahanesiyle Cerablus'u işgal etmesini örnek gösterdi. Türk devletinin kantonların birleşmesi ve Demokratik Suriye Federasyonu'nu engellemeye çalıştığına vurgu yapan Tuncel, bölgede sivillerin katledilmesini de kınadı.

'TÜRKİYE KENDİ KURALLARINI BİLE UYGULAMIYOR'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride değinen Tuncel, şunları belirtti:

"Sayın Öcalan’ın bir sözüyle iki yıl boyunca hiçbir savaş, hiçbir çatışma yaşanmadı. Türkiye halklarına başka bir yaşamın mümkün olduğunu gösterdiler. Bunu bildikleri için ilk tecridi orada başlatmak istediler. 5 Nisan’dan bugüne kadar Kürt halkı Önderliğinden haber alamıyor. Türkiye doğrusu kendi kurallarını bile uygulamıyor. Türkiye’nin hukuk sisteminde tutuklu ve hükümler için bir kural vardır. Üç kişiyle, ailesiyle, avukatlarıyla görüşme hakları vardır. Bütün bu haklar İmralı’da uygulanmıyor.

15 Temmuz'da da darbecilerin İmralı’ya yönelik bir müdahalesi olduğuna dair bilgiler var. Hükümet de bunu yalanlamıyor. Sadece  Adalet Bakanlığı açlık grevine girmeden bir gün önce Sayın Abdulllah Öcalan’ın sağlığı yerindedir, diye bir açıklama yaptı. Bu aslında devletin de ne yapmak istediğini çok net gösteriyor. 

'CPT SUÇA ORTAK OLUYOR'

Yeni Adalet bakanlığı 28 ve 29 Nisan'da CPT’nin İmralı’ya gittiğini, Sayın Öcalan ile görüştüğünü söylemişti. Bunu gerekçe göstererek aslında hiçbir sorun yok denildi. CPT 15 Temmuz darbe sonrası ortaya çıkan hak ihlalleri nedeniyle Türkiye’ye çağrıldı. CPT Türkiye’ye geldi, cezaevlerini gezdi ama İmralı’ya gitmedi. Açıklamasında hükümetten bilgi alınmıştır, denildi sadece. CPT bu suçun ortağı haline gelmiştir. Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi CPT bizzat İmralı’da işkencenin ortağı haline gelmiştir. Yaptığı açıklamalarıyla, gösterdiği duruşla, Kürt halkının taleplerini yok sayarak bu suçun ortağı haline gelmiştir. Sayın Öcalan ile yanındaki arkadaşlarının aileleriyle görüştürülmemesi hukuki halklarının kullanılması işkencenin kendisidir. Bu durum direkt CPT’nin görev alanına giriyor. CPT bunu yapmak yerine hükümetle işbirliği içinde olmayı tercih ediyor. Açlık grevi gerekçemiz de bu. Sayın Öcalan’dan haber alana kadar süresiz dönüşümsüz bir şekilde 18’i kadın arkadaşımız olmak üzere 50 kişi açlık grevine girdik. Bu süreç başarıya ulaşana kadar devam edecektir. "

'BÜYÜK BİR ÇIKIŞ YAPABİLİRİZ'

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, konuşmasını şu çağrıyla bitirdi: "İmralı’ya yol açmak, Kürt halkının özgürlüğüne yol açmak açısından ortaya çıkmış bu irade etrafında kenetlenmek, bu mücadeleyi büyütmek, her evi bir eylem alanına çevirerek büyük bir çıkış yapabiliriz. En güçlü olduğumuz dönemdeyiz. Devletin saldırısının çok fazla olduğu doğru, zaten devlet kazanımlarımızı ortadan kaldırmak için saldırılarını bu kadar şiddetlendirdi. Buna karşı biz güçlü bir örgütlenme yapabiliriz."