Tuncel: Tecrit sürerse tüm ülkede büyük sorunlar yaşanır!

DBP Eş Genel Başkanı Tuncel, Öcalan'a dönük tecrit ile 'Kürtlerin sinir uçlarına dokunulduğunu' vurguladı. Tuncel, tecridin derhal kaldırılmasını isterken, "Aksi takdirde bütün Türkiye'de büyük sorunlar yaşanır" uyarısında bulundu.

DTK Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, tecrit ile Kürt halkının sinir uçlarına dokunulduğunu vurguladı. Tuncel, Öcalan'dan haber alıncaya kadar Kürt halkının eylemsellik içerisinde olacağını da ifade etti. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ara Dönem Genel Kurul Toplantısı, Amed Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ve Leyla Güven'in konuşmasının ardından devam etti. 

Güven, KJA'nın başlattığı kampanyaya dikkati çekerek, Kürt kadınların Öcalan'ın özgürlüğü için mücadele ağını büyüteceğini vurguladı. Öcalan özgür olmadan Kürt halkının özgür olamayacağını belirten Güven, bu nedenle Öcalan'ın içinde bulunduğu durumunda kendilerini kaygılandırdığını söyledi. Medyanın Öcalan üzerindeki algısında değinen Güven, bu şekilde psikolojik savaş yürütülmek istendiğine vurgu yaptı.

Güven, "DTK'nin rol ve misyonu bellidir. DTK bünyesinde daimi 59 meclis üyesi, 501 genel meclis üyesi, iki siyasi parti ve kurumlar yer alıyor. Bundan dolayı da rol ve misyonlarınız büyüktür. Önümüzdeki süreçte il il delegelerimizle toplantılar yapıp sistemimizi oturtmaya çalışacağız" dedi. 

TUNCEL: AKP YENİLDİ

DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel ise tarihi bir dönemde DTK'nin genel kurul gerçekleştirdiğini belirterek, yaşanan süreç karşısında ortaya konulacak planlamanın önemli olduğunu vurguladı. Tuncel, "Yapılan darbe girişimi ile devlete sızma durumu yok, devleti ele geçirme durumu var. AKP'nin ittifakı bozulmuştur, savaş politikaları karşısında yenilmiştir. Askeri darbe püskürtülmüş gibi görünebilir, ama halen bu tehlike devam ediyor. Bunu AKP de Erdoğan da biliyor" diye konuştu.

'DEMOKRATİK CEPHEYİ YÜKSELTMELİYİZ'

Tuncel, "Nefes alan kanalları tıkatma saldırısıyla karşı karşıyayız. Tam da onların saldırıyı gerçekleştirdiği noktada yerel demokrasiyi geliştirme çabamızı yükselteceğiz. Buna öncülük yapacak bir yapıya ihtiyaç var: DTK bu konuda öncülük etse bile, siyasal parti olarak bizlerin de bu konuda öncülük etmek görev ve sorumluluğumuzdur. Halkla güçlü bir buluşmayı gerçekleştirerek bunu yapabiliriz. Demokratik cepheyi geliştirmemiz gerekiyor" diye kaydetti.

NUSAYBİN İLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Nusaybin'de süren yasağa da değinen Tuncel, Nusaybin ile dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulunurken, "Nusaybin'de büyük bir direniş gerçekleştirildi, buna karşı üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz boynumuzun borcudur" diye ekledi.

'SAYIN ÖCALAN ÖZGÜR OLANA KADAR EYLEMSELLİKTEYİZ'

Tuncel, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin derhal kaldırılmasını isterken, şöyle devam etti: "Devlet bilinçli olarak bu politikayı sürdürüp Kürtlerin sinir uçlarına dokunuyor. Nabzını ölçüyor. Kendi yaverlerine bile güvenmedikleri bir aşamada, biz Adalet Bakanı'na nasıl güvenelim? Yaptıkları 'sorun yok' sözünü kabul edemeyiz. Kürt halkı, Sayın Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar eylemsellik içerisinde olacak. Derhal CPT'nin gelip bir görüşme yapması gerekiyor. Aksi takdirde yaşananlar bütün Türkiye'de büyük sorunların yaşanmasına neden olur."