Uluslararası Kadınlar İttifakı'ndan Kürt kadınlarına destek

Uluslararası Kadınlar İttifakı, AKP/Saray rejiminin hedefindeki KJA'ya dayanışma mesajı gönderdi.

Uluslararası Kadınlar İttifakı (IWA), Özgür Kadın Kongresi-Kongreya Jinên Azad (KJA) ile dayanışma amacıyla yazılı açıklama yaptı.

"Amed Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto eden Kürt kadınlarına karşı vahşi saldırıyı kuvvetle kınıyoruz” ifadesinin yer aldığı açıklamada, KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata’nın tutuklanmasını da kınadı. IWA, Akat Ata’nın gözaltına alındıktan sonra evinin ve KJA ofisinin basılmasını da, tutuklamayı meşrulaştıracak deliller üretmek için gerçekleştirildiğine dikkati çekti. 

'FAŞİST REJİME KARŞI MÜCADELENİZİ DESTEKLİYORUZ'

Yazılı açıklamanın devamında şu değerlendirme yapıldı:

“IWA kadınlara yönelik yıkım, yerinden edilme, tutuklama ve ölüme yol açan savaşları kınıyor ve bundan dolayı ‘Kadınlar Baskı, Faşizm, Militarizm ve Saldırı Savaşlarına Karşı Mücadele Ediyor’ şiarıyla bir savaş karşıtı kampanya başlattı. IWA Türkiye’deki Kürt Kadın Hareketi ile dayanışıyor ve Erdoğan ve onun partisi AKP öncülüğündeki faşist rejime karşı mücadelelerini destekliyor. Baskı ve sömürü, faşizm ve militarizm, işgal ve savaşa karşı direnişe öncülük eden ulusal kadın örgütlerini ve onların dünya çapında özgürlük ve demokrasi için mücadelesini selamlıyoruz.”

MONTREAL YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

Öte yandan IWA, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü vesilesiyle 26 Kasım’da Montreal’da düzenlenecek yürüyüşe tüm kadınları çağırdı.