Umut ışıldayan gözlere: Serdem Reşit

Seni anlatabilmek, bir yoldaş yüreğinin dili olsa da konuşsa, bir yoldaş gülüşünde bulabilsem seni. Dağların yüceliğinde gizli kalan hikayelerin bir anlatıcısı olsam da anlatsam seni Kürdistanlı çocukların gözlerine.

Güneşe varmanın yolculuğunda, güneşe inanan, güvenen ve onun yüreğinin sıcaklığını hissetmeye aşık birçok özgürlük savaşçısı ile tanıştım. Yüreklerinde umudu, inancı ve yoldaş sevgisini taşıyan özgürlük savaşçılarıydı her biri. Tarifi zor, yazılması cesaret isteyen gülüşleri görmek, onları yüreğine alıp sarıp sarmalamak bambaşka bir heyecanın serüveni gibi oldu her zaman.

Kürdistanlı olmak, Kürdistanlılığı yaşamak ve Kürdistan'ı savunma aşkı ile daha çok küçük yaşlarda Kürdistan yürekli olabilmek ne de çok yakışmıştı bu esmer gülüşlere. Bu esmer gülüşlerden biri de çağın sorumluluklarını küçük bedenine yükleyerek özgürlük ve hakikat yolunda yıldızlaşmış olan Serdem yoldaştı.

Yoldaş olabilmek; yeri geldiğinde bir mevzide üstüne atlayıp, "ona bir şey olmasın da bana olsun" demek, yeri geldiğinde doğruyu öğreterek onu yüceltmek, yeri geldiğinde ise ona hak ettiği değeri hissettirmek ve daha yazmak için tarifi olmayan birçok his ve birçok yaşanmışlıkları yaşamaktır, yoldaş olabilmenin en güzel adı... yaşamın en güzel hali PKK’de olmakmış meğerse.

FEDAİ BİR ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI OLMAYI BAŞARDI

Heval Serdem (Muhammed Yıldız) Siirt'in Eruh ilçesinde dünyaya gelir. Yurtsever bir ailede büyüyen heval Serdem yakılan köyleri, katledilen insanların ve bu zalimliğe karşı duran özgürlük savaşçılarının hikayeleri ile büyür. Düşmanın asimilasyon, inkar ve imha politikalarına olan büyük öfkesi ile yakılan köylerin ve katledilen insanların intikamı için Serdem yoldaş gerilla saflarına katılma kararı alır.

İlk merminin yitirilmemiş heyecanı ile Komutan Egit’in ayak bastığı patikalardan, çocukluk hayalleri ile geçerek, dağlı savaşçılardan olmaya yüz tutar. Yüz sürdüğü topraklar, direnişin kalesi halini almışken, kendisi büyük ve derin bir ülke aşkıyla kendini yeniden yaratmanın, hakikati kucaklamanın heyecanı içerisinde dağ dağ, patika patika, arayışlarının peşinden koşar. Komutan Reşit Serdar’a olan bağlılığı ve sevgisi onu Serdem Reşit yapar.

Güven dolu oluşu, ülke ve önderliğe bağlılığı, mütevazi yüreği ve umut ışıldayan gözleri her zaman yoldaşlığın en eşsiz duyguları ile değeri hissettiren biri olduğunu bizlere öğretti. "Eğer gerilla ve halk birleşirse düşmanın gölgesi bile bu alanda kalmayacaktır" diyen Komutan Reşit’in ardılı olmayı başaran Serdem yoldaş, her zaman kendisine bu sözü örnek aldı ve Komutan Reşit’e bağlı olarak yaşamayı kendisine esas aldı. PKK kültürü ile özdeşleşip fedai bir özgürlük savaşçısı olmayı tüm yaşamı boyunca başardı. Yine Önder Apo’ya olan bağlılığı ile yaptığı bütün çalışmaları başarıya ulaştıran bir militan olmayı başardı.

UMUT IŞIĞI OLDU

Güler yüzlü olmak ne de çok yakışırdı bir insana gülerken, sevgisini, değer verişini bir insan bu kadar mı hissettirebilirdi? Hissettirebiliyordu heval Serdem, yoldaşlığın anlamına anlam vermeyi ve böyle yaşamayı öğrenmişti örgüt yaşamından ve tanığı olduğu o eşsiz komutanlardan.

Heval Serdem, 31 Temmuz 2019’da Medya savunma alanlarında faşist Türk devletinin yaptığı hava saldırısı sonucu bir yoldaşı ile göğün semalarında yıldızlaştı. Onun intikamı ve diğer tüm şahadete ulaşan yoldaşlarımızın intikamını alacağımızı tekrardan vurguluyoruz. Onlar Özgürlük yolumuzda bize birer umut ışığı olan ve ışıkları ile yolumuzu aydınlatan aydınlığımızdır.

Seni anlatabilmek, bir yoldaş yüreğinin dili olsa da konuşsa, bir yoldaş gülüşünde bulabilsem seni. Dağların yüceliğinde gizli kalan hikayelerin bir anlatıcısı olsam da anlatsam seni Kürdistanlı çocukların gözlerine. Güneş kokusu sinmiş olan o esmer gülüşlerde arasam gülüşlerini, gözlerini ve yüreğini…

Kod Adı: Serdem Reşit

Adı Soyadı: Muhammed Yıldız

Doğum Yeri: Siirt

Anne - Baba Adı: Binevş – Bışar

Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Temmuz 2019-Gare