Uşaklı YPJ savaşçısı: Rojava hepimize ilham oldu

Uşaklı YPJ savaşçısı Serhildan Serhildan, Rojava Devrimi'nin herkese ilham kaynağı olduğunu söyleyerek, "Kültür, dil farkı gözetmeden, yönümüzü Rojava'ya çevirdik" dedi.

Rojava'da 2011 yılından bu yana devrim rüzgârları esiyor. Rojava Devrimi giderek büyürken, üzere Suriye’nin doğu ve batısını da içine alarak, bu topraklarda Kürt halkı ve kadınların öncülüğünde diğer Ortadoğu halklarının özgürleşme sorumluluğunu da omuzladı.

Dünyanın dört bir yanından kadınlar, devrime sahip çıktı, YPJ saflarına yürüdü. Aslen Uşaklı olan YPJ savaşçısı Serhildan da bu kadınlardan biri. Cezaevinden çıktıktan sonra yüzünü Rojava Devrimi'ne katıldı.

'ÖLDÜRÜLEN ÇOCUK VE YAŞLILARI GÖRÜNCE...'

Serhildan, zindan ve devrim sürecine dair şunları anlatıyor:

"O süreçte zindandaydım. Rojava Devrimi'ni zindandaki arkadaşlarla radyo yoluyla haberlerden duyduk. Benim açımdan çok farklı bir duyguydu. Arkadaşlar bekliyordu ama benim için farklıydı. Sonuçta birçok defa Türk sol örgütleri devrim yapmaya çalıştı, defalarca bastırıldı. Bu yüzden Rojava Devrimi benim açımdan da heyecanlıydı.

Zindandan çıktıktan sonra, savaş görüntülerini, özellikle de öldürülen çocukları, yaşlıları görünce beklemek olmuyordu. İnsani ve vicdani olarak duramadım, kalıbıma sığamadım. Bu yüzden devrimde yer almak istedim ve bu esas üzerine katıldım. Fakat etkilendiğim arkadaşlar ve şehit düşen yoldaşlar da oldu.

'DAİŞ, TÜRK ORDUSUNUN İLLEGAL KOLU!'

Bir yandan Rejimin, diğer yandan Türk devletinin bitirme çabaları sonucunda DAİŞ örgütlendirildi. Türklerin özel olarak yetiştirip din adı altında Rojava, Şengal, Maxmur, Kerkük'te DAİŞ eliyle bu topraklarda soykırım gerçekleştirildi. DAİŞ'in Türk ordusunun illegal kolu olduğunu biz biliyoruz. Buradan da bakıldığında Rojava Devrimi karmaşık bir devrimdi. Çünkü birebir devletle olan bir savaş değildi. Çetelere karşı yapılan bir savaştı. Fakat burada önemli olan devrimin o ruhuydu. Halkın devrime sahip çıkıp dünyanın dört bir yanından mücadelenin sahiplenilmesi devrime farklılık katmaktaydı. Kürdistan'ı kapsayan bir devrimdir denip geçilmedi. Bu nedenle de Rojava Devrimi manevi bir değere sahip."

'BU DEVRİMİ HİSSEDİYORUZ'

Rojava Devrimi'nin diğer uluslara ve kadınlara da ilham kaynağı olduğuna vurgu yapan Serhildan, kendisinin de ilham alarak devrime katıldığını belirtti.

Serhildan, "Devrime dışarıdan bakıp içinde olmak birbirinden çok farklı" diyerek, şöyle devam etti:

"Rojava topraklarının her bir karış toprağında arkadaşlarımızın ve halkın kanı var. İnsan bu devrimi yaşayıp hissedebiliyor. Çünkü burada Arap, Fransız, Soran, Türkmen, Kürt ve ben de bir Türk olarak, aramızda kültür, dil farklılığı olmasına rağmen ya da farklı yaşam koşullarından gelmemize rağmen, bir arada bir şeyler yapabilmek çok güzel bir duygu. Bizi burada bir arada tutan da Rojava'daki ruhtur. Buradaki yoldaşlık, devrim ruhu ve bir paradigma altında hepimiz toplandık. Bir kişinin görüşü farklıdır fakat iki kişi olunca bu daha da farklılaşır. Farklı renklerden oluşum ise devrime farklı renk katacaktır.

'İNSANLAR DEVRİME AKIN EDİYOR'

Birçok bedel ödendi. DAİŞ eliyle, Türk devletinin eliyle birçok katliam gerçekleştirildi. Çocuk, yaşlı, kadın genç demeden bitirmeye çalıştılar fakat sosyalist ve devrimci ruh buna geçit vermedi. Günümüzde dünyanın her bir tarafından insanlar devrime akın ediyor. Anarşisti, sosyalisti, demokratı, komünisti ve arayışı olup devrimden güç alan insanlar devrime akın ediyor. Bu insanlar buraya geliyorsa eğer, bu demek oluyor ki Rojava'da birçok şey oturuyor."

'EFRÎN DE DÜŞMANDAN TEMİZLENECEK'

YPJ savaşçısı Serhildan, değerlendirmelerini şöyle sonlandırdı:

"Bu devrime ve dört parçada bulunan Kürdistan halkına hem vicdani anlamda hem de insani olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Son olarak da Efrîn sömürge altına alındı ama nasıl ki DAİŞ yenilip Rojava, Maxmur, Şengal temizlendiyse, Efrîn de düşmandan temizlenecektir."