Utamara’dan yeni proje: Kadın Dünyası Kafesi

Linz’de faaliyet yürüten Utamara Kadın Buluşma Merkezi, “Kadınların Dünyası, Kadın Buluşma ve Thema Kafesi” adlı yeni bir projeye imza attı.

Utamara, 2006 yılından bu yana Almanya’nın Linz kentinde faaliyet yürütüyor. Bugüne kadar bir çok projeye hayat kazandıran Utamara, bu kez yeni bir kadın projesine imza attı.

Almanya Göçmenler Dairesi’nin (BAMF) destek verdiği proje, “Kadınların Dünyası, Kadın Buluşma ve Thema Kafesi” ( Frauen welten Themen und Erzähl Café ) adıyla hayat buldu.

Utamara, temel amaçlarının kadınların birbirine destek çıkıp, farklı konularda kendilerini geliştirmeleri olduğunu belirtti. Kafe projesi kapsamında özellikle aile içi şiddet, anne-çocuk ilişkisi ve okul-sosyal sistem gibi konular işlenecek.

Belirlenecek konularda uzman kişiler projeye katılarak, anlatımlarda bulunacak. İlgili dili bilmeyenler için de bir tedbir düşünüldü. Tercümanlar, kadınların en etkin şekilde etkinliklerden yararlanabilmeleri için görev yapacak. Ayrıca, çocuk bakımı da projenin faaliyetleri arasında yer alıyor.

Kadınların Dünyası Kafesi, Çarşamba günü Linz am Rhein kentinde açılışını yaptı. Açılışa belediye ve bir çok kurum temsilcilerinin yanısıra Suriyeli, Afgan, Afrika ve diğer bir çok ülkeden göçmen kadınlar katıldı.

Açılışta projenin sorumluları Zübeyde Temel ve Violeta Jaciqi, projeyi kadınlara tanıttı.

Utamara, bu projenin Eylül 2021’e kadar süreceğini belirterek, “Projemiz Neuwied ve çevresinde yaşayan Alman ve göçmen kadınlar için ayda bir kez Linz am Rhein şehrinde, ayda bir kez de farklı kentlerde gerçekleşecek” dedi.

Çarşamba günü yapılan açılışa ayrıca sanatçı Sosin ile Eleyna da katılarak erbane ve ney enstrümanları eşliğinde kadınlara müzik dinletisi verdi. Bir sonraki buluşma, 19 Aralık’ta saat 9.30’da olacak.