Utamara Kadın Vakfı kongresini yaptı

Utamara Kadın Vakfı, 11. Kongresi'ni yaptı. Direnen kadınların selamlandığı kongrede yeni döneme dair planlama çıkarıldı.

Almanya'nın Kasbach kentinde çoğunluğu Kürt kadınları olmak üzere, göçmen kadınlara yönelik faaliyet yürüten Utamara Kadın Vakfı, 11. Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kongre, kadın ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren kadınlar için saygı duruşuyla başladı.

'ERKEK EGEMENLİĞİ HER ZAMAN KATLEDİYOR'

Açılış konuşmasını Kadın Aktivisti Şükran Sincer yaptı. Sincer, "Erkek egemenlikli ideoloji, şiddeti, kendisini sadece savaş zamanlarında göstermiyor. Toplumda, ailede; evden sokağa ve iş yerine kadar kendisini gösteriyor. Kadın bu şiddeti birebir yaşıyor. Şu an bu şiddetin en yoğun halini, savaş halini yaşıyoruz. Savaş, sonrasında da yıkıntılarını devam ettiriyor" dedi.

DİRENİŞ SELAMLANDI

Savaşın kadın katliamına, intiharlarına yol açtığına dikkat çeken Sincer, Rojava, Şengal, Efrîn ve Ortadoğu genelinde direnen kadınları selamladı.

PLANLAR

Kongrede alınan kararlara göre, Almanya'da yaşayan her kesimden Kürt kadınlarına ulaşılması hedeflenecek ve yine Aile Bakanlığı'nın desteğiyle cami ve cemaevleri ile 'Kadınlar Demokrasiyi Geliştiriyor' başlığıyla ortak projeler hayata geçirilecek. Genç kadın kampı, anne-çocuk kampı ve çocuk festivali ile paneller, seminerler düzenlenmesine de karar verildi.

Tüzüğü gereği, iki yılda bir yönetimini seçen Vakıf, bu sene yine geçen yıl seçtiği yönetim ve eş başkanlarla çalışmalarına devam edecek.