Üveyş ana mezarı başında anıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın annesi Üveyş Öcalan, ölüm yıldönümünde mezarı başına bırakılan karanfillerle anıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın annesi Üveyş Öcalan, 24'üncü ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. 11 Nisan 1993'te yaşamını yitiren Üveyş Öcalan için her yıl Amara'da yapılan anmaya, Öcalan'ın akrabaları, Amara'da yaşayan köylüler, Barış Anneleri, HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP Urfa İl Eşbaşkanı Ayşe Sürücü ve Halfeti DBP ilçe yöneticileri katıldı.

Öcalan'ın mezarının çevresine yeni fidanlar diken kadınlara seslenen HDP Urfa İl Eşbaşkanı Ayşe Sürücü, başta Üveyş Öcalan olmak üzere kahraman anneleri andıklarını ve önlerinde saygıyla eğildiklerini ifade etti. Öcalan'ın değerli bir anne olduğunu söyleyen Sürücü, "Kürtler içinde örnek bir kadın oldu. Feodal sistem içinde, kadınların yok sayıldığı bir sistemde direnişçi ve emekçi bir anneydi. Üveyş anne hem Öcalan'ın annesi hem de Kürt özgürlük mücadelesi veren kadınların annesiydi. Biz annemizi saygıyla anıyoruz" dedi.