VAKAD'ın kapısı da mühürlendi

Van’da aralarında Van Kadın Derneği'nin de bulunduğu birçok derneğin kapısına mühür vurularak çalışmaları 3 ay süreyle durduruldu.

Türkiye genelinde OHAL uygulamaları kapsamında aralarında KJA’nın da bulunduğu çok sayıda dernek için dün akşam kapatılma kararı verildi. Birçok şubesi olan Mezopotamya Kültür Merkezi,  Kurdi-Der,Meya- Der ve Tuyad-Der’in sabah saatlerinde kapılarına mühür vurulmaya başlanarak çalışmaları 3 ay boyunca durduruldu.
 
Van’ın merkez İpekyolu ilçesi Yıldız İş Merkezi’nde bulunan Van Kadın Derneği’ni(VAKAD) arayan İl Dernekler Müdürlüğü kadınlara bilgi vererek derneklerinin kapatılacağını ve hazır bulunmalarını istedi. VAKAD’a gelen mali müfettiş ve sivil polisler derneğin raporlarına el koyarak kapıyı mühürledi. Kadınların faaliyet ve kadın başvurularına da el konulurken, VAKAD aktivistleri kapatma olayına tepki göstererek kadınların yanında olacaklarını ifade etti.
 
Faruk Levent İş Merkezi’nde bulunan Tuyad-Der, Meya-Der ve Kurdi-Der binalarına da sabah saatlerinde mühür vuruldu. Konuya ilişkin tepkilerini dile getiren Tuyad-Der yöneticileri tutsakları her ne olursa olsun yalnız bırakmayacaklarının altını çizerek çalışmalarının sadece mühürlenen kapılar ardından yürütmediklerini belirterek aileler ile dayanışma içinde olacaklarını vurguladı.

Kültür çalışmaları yürüten MKM’nin Van şubesine de mühür vurulurken sanatçıların enstürmanlarını almalarına ise izin verildi.

Öte yandan  derneklerin çalışmalarına 3 aylık ara verilirken bir çok eşyasına da el konuldu.