VAKAD: Mekanlar sizin olsun dayanışmamız bizimdir JINHA

Faaliyetleri OHAL kapsamında durdurulan VAKAD, kadın mücadelesinin binalar olmadığını, emek ve kazanımlarının mühürlenemeyeceğini belirterek, “Mekanlarımız sizin olsun. Dayanışmamız, mücadelemiz , onurumuz bizimdir” dedi.

OHAL kapsamında kapısına mühür vurulan Van Kadın Derneği (VAKAD) kapatılmalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada “Biz kadınlar bina değiliz, ofis değiliz, kapı değiliz, kapı anahtarı değiliz. Binalarımıza, ofislerimize, kapılarımıza mühür vurup, anahtarlarımızı alabilirsiniz ama mücadelemizi, dayanışma ruhumuzu alamazsınız” denildi.

Kadınların yıllardır verdikleri emeklerin, mücadelenin mühürlenemeyeceği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“OHAL dediğiniz şey sizin eril hallerinizdir. OHAL dediğiniz şey sizin korku hallerinizdir. OHAL bahanesi ile hak temelli çalışan, cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele eden; kadınlara yönelik şiddetle mücadele eden, kadın danışma merkezi, kadın sığınma evi, seminerler, eğitimler, kampanyalar yürüten bir kadın örgütünün faaliyetlerini geçici olarak durdurmak apaçık kadın düşmanlığıdır, kadınları cezalandırmaktır. Suçluyuz! Çünkü demokrasinize taş koyduk. Biz VAKAD ile bir kez daha gurur duyuyoruz, VAKAD’lı olmakla gurur duyuyoruz. Öznesi olduğumuz yegane oluşum bağımsız kadın hereketidir. Biz kadın hareketinin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Derneğimizin ofisinden, kapısından, anahtarından bile korkulması bizi onurlandırıyor; bu utanç sizindir. Mekanlarımız sizin olsun, utanç sizin olsun. Dayanışmamız, mücadelemiz , onurumuz bizimdir. VAKAD olarak mührünüze karşı her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz, bu hukuk dışı karara karşı hukuksal olarak da mücadelemizi sürdüreceğiz. VAKAD bağımsızdır ve bağımsız kalacaktır.”