Van’da Barış Anneleri oturma eylemiyle tecridi protesto ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi ve AKP/Saray’ın savaş politikalarını protesto etmek amacıyla Van Barış Anneleri Meclisi öncülüğünde bir günlük oturma eylemi yapılıyor.

KJA tarafından başlatılan ‘Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum’ kampanyası çerçevesinde Van Barış Anneleri Meclisi Üyeleri Feqiyê Teyran Parkı’ndaki oturma eylemi öncesinde Barış Anneleri Meclisi basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında konuşan Barış Annesi Zekiye Kaya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yıllardır gösterdiği çabalarına karşılık devletin ve hükümetin hep savaş politikası yürüttüğünü söyledi.

Öcalan’ın derhal serbest bırakılmasını isteyen Kaya, Barış Anneleri olarak gerekirse yine canlı kalkan olacaklarını ve barış mücadelesinden taviz vermeyeceklerini kaydetti.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ise, Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasına tepki gösterdi. Özgür Gündem’in bugüne kadar maruz kaldığı saldırı, katliam, bombalama, tutuklama ve işkencelere rağmen ayakta durduğunu kaydeden Özgökçe, “Özgür Gündem gerçekleri yazdığı için saldırıya uğruyor, Özgür Gündem gerçeklerden taviz vermediği için, halktan, ezilenlerden, emekçilerden yana yayın politikası nedeniyle saldırıya uğruyor. Buradan bir kez daha hükümete sesleniyoruz. Bu politikalarınızdan derhal vazgeçin ve gazetecileri serbest bırakın” dedi.

Konuşmaların ardından Anneler bir günlük oturma eylemine başladı.

...