Van Devrimci Genç Kadınlar kuruluşunu ilan etti

Van Devrimci Genç Kadınlar, kentte dağıttıkları el ilanlarıyla kuruluşunu ilan ederken, "Önderliğimizin fiziken özgürlüğünü sağlayana ve Kürdistan'daki bütün işgalci çeteleri def edene dek şehitlerin bize verdiği fedai ruh ile savaşacağız" dedi.

Kuruluşu ilan edilen Van Devrimci Genç Kadınlar tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Dünya dengelerinin Ortadoğu merkezli değiştiği, sınırların tekrar belirleneceği, halklar açısından kritik ve özellikle Kürtler açısından fırsatlarla dolu bir süreçten geçmekteyiz. Erkek zihniyetinin bir ürünü olan faşist iktidarcı devlet ve mekanizmalarının, 2016 kışı öz yönetim alanlarımıza ve halkımıza savaş ahlakını dahi hiçe sayarak alçakça saldırmış ve bir katliam politikasıyla Kürtlerin kanından beslenerek büyümeyi hedeflemiştir. Bunun karşısında genç kadın ve gençlik öncüğünde büyük bir direniş gösterilmiştir. Bu direniş AKP ve faşist güçlerinin planlarını boşa çıkarmış; AKP büyük bir düşüşe geçmiştir. Darbe mekanizmasını harekete geçiren bu düşüş Erdoğan'a büyük bir darbe olmuştur.” 

'HER YERDE ÖRGÜTLENECEK, SAVAŞACAĞIZ'

“Bizler genç kadınlar olarak, DGKİ'lerinden sonra hareketleşerek DGK olarak örgütleniyoruz" denilen açıklamada, şöyle devam edildi: "Zehra Epli (Serhildan Sason) arkadaş zindanda dahi olsak sömürüyü, tacizi, tecavüzü kabul etmemenin cevabı, kadının fedailiğinin serhildan ve eylem ruhunun simgesi olmuştur. Bu temelde Serhildan yoldaş ve kahramanca savaşıp şehit düşen tüm kadın yoldaşlarımızın perspektifi doğrultusunda Van DGK'yi ilan ediyoruz. Bizler devrimci genç kadınlar olarak liselerde, üniversitelerde, mahallelerde örgütlenerek kadını köleleştiren her türlü kapitalist modernitenin kurum ve araçları ile savaşacağız. Kadını cinsel obje ve meta haline getiren zihniyet faşizm ve kanla beslenmektedir."

'ÖNDERLİĞİMİZ VE HALKIMIZ ÖZGÜRLEŞENE KADAR...'

Açıklamada, "Kürdistan'a karşı işgal planı uygulayan AKP ve tüm çeteleri hedefimizdedir. Tüm Kürdistan’ın ve kadınların özgürlüğünün temsili olan Önderliğimizin özgürlüğü temel savaş gerekçemizdir. Önderliğimizin fiziken özgürlüğünü sağlayana ve Kürdistan'daki bütün işgalci çeteleri def edip bütün kadınların ve halkların özgürlüğünü sağlayana dek şehitlerin bize verdiği fedai ruh ile savaşacağız" denildi.