Ve kadın savaşçılar Reqa merkeze bayrak dikti

Reqa operasyonunu yürütün YJŞ ve YPJ’li kadın savaşçılar kent merkezine birlikte bayraklarını dikti. Kadın savaşçılar, Reqa’nın kısa sürede özgürleşeceğini söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD), Reqa’yı DAİŞ’in işgalinden kurtarmak için başlattığı "Büyük Savaş", 100’üncü gününde. Reqa kent merkezinde QSD’li savaşçılar ile DAİŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Operasyonlarda en önce cephelerde bulunan Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Reqa kent merkezine birlikte bayrak dikti. Daha önce de YPG/YPJ güçleri doğudan kent merkezine bayrak dikmişti.

Omuz omuza savaşan Şengal ve Rojavalı kadınlar, operasyonları birlikte yürütüyor. Ev ev, sokak sokak ve mahalle mahalle DAİŞ'i, başkentinde yok eden kadın savaşçılar, büyük bir sevinç içerisinde bayraklarını dalgalandırdı.

Kadın savaşçılar Reqa sokaklarında “Bijî berxwedana YPJ’ê” ve “Bijî berxwedana YJŞ’ê” sloganları attı. Heyecanlı olduklarını belirten kadın savaşçılar, Reqa’nın kısa bir sürede özgürleşeceğini aktardı.

Kentin yüzde 70’i kontrol altına alınırken, en son ise Mirûr ve El Sekne'nin özgürleşmesi ile özgürleşen mahalle sayısı 16’ya çıktı.