Women Defend Rojava'dan çağrı: Yerellerde komite kurun

Women Defend Rojava Platformu, kadınlara yerellerde komiteler kurma ve platforma katılma çağrısı yaptı.

Women Defend Rojava Platformu tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, yerellerde örgütlenme ve platforma katılma çağrısında bulunuldu.

İşgalci saldırılara dikkat çekilen açıklamada, "Bu işgal saldırısı özellikle kadın devriminin son yedi yılında inşa edilen ilerici ve özgürleştirici projelere yöneliktir. Erdoğan rejimi bu savaşı ve işgal planını açıkça ilan ederken geçtiğimiz haftalarda Birleşmiş Milletler kurumları da dahil olmak üzere uluslarararası kamuoyunun bu savaşa yüzeysel bir karşı çıkış sergilediklerini gördük. Çünkü onlar için de AB Mülteci Anlaşması sayesinde bu savaşta ortak finansman ve rant sağlanıyor" denildi.

'ROJAVA, AVRUPA'DAKİ KADINLARA MUAZZAM GÜÇ VERDİ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rojava toplumsal değerlerin, kadın kurtuluşunun, kendi kaderini tayin etme hakkının ve ekolojik , cinsiyet eşitlikçi bir toplumun nasıl olabileceğinin bir ifadesidir -Devlet, ataerkil sistem ve kapitalizme de açık bir alternatif sunuyor. Şu an şiddetli saldırılar altında olan Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinde tüm halkların ve inanç topluluklarının ortak yaşamlarını sürdürebileceği, kadınlar ile erkeklerin eşitlendiği ve özerk kadın örgütlenmesiyle  birleştirilen eş başkanlık modelinin tüm sorumluk alanlarında uygulandığı bir toplumsallık oluşturuldu. Jineolojinin (kadın bilimi) temel bir rol oynadığı yeni eğitim sistemi ile ataerkil sömürgecilik ve iktidar geçmişinden bağımsız olarak bilgi nakleden bir zihniyet yaratıldı. Kurulan ‚Jinwar‘ isimli kadın köyünde, farklı kökenlerden kadın ve çocuklar ekolojik bir ortamda birlikte geçimlerini sağlıyor, eğitimlerine devam ediyor ve sağlık merkezi işletebiliyorlar. Buradaki kadın devrimi, katılan insanları kadar çok çeşitli ve çok katmanlı.

Rojava'daki kadınların inşa ettikleri projeler, içimizdeki yeşerttikleri umut ve kendilerini örgütleme  güçleri, bize Avrupa'da çok muazzam bir güç ve enerji verdi ve bir kez daha mücadelelerimizin iç içe geçtiğini gösterdi. Mevcut imha savaşını, kadın devrimine ve hepimize yönelik hedefli bir saldırı olarak algılıyor ve bu vahşi saldırılara karşı farklı ve yaratıcı eylemlerle açık bir duruş sergiliyoruz."

'YEREL KOMİTELERİ KURARAK PLATFORMA KATILIN'

Açıklamada şu çağrı da yapıldı:
"Hep birlikte  gücümüze ve  dünya çapındaki kadın-LGBTİ demokratik konfederalizmi fikrine inanalım. Bölgemizde Rojava'daki kadın devrimini savunmak ve desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapalım. Rojava'daki dostlarımızın bize vermiş oldukları umudu tüm dünyaya yayalım! Şimdi, tüm dünyadaki kadınlar için savaşan ve bizi kahramanlıklarıyla DAİŞ'in katliamlarından koruyan dostlarımızı, dünyanın her yerinden örgütlü gücümüzle savunalım!
Bağımsız  LGBTİ-kadın  toplantıları yapın, yerel Women Defend Rojava komitenizi kurun ve Avrupa çapındaki Women Defend Rojava Platformu'na katılın."