Yakınlarını kaybeden kadınlar: Bu davanın peşini bırakmayacağız

Yüreklerinde barışa ve umuda olan inançla Ankara'ya doğru yola çıkan 101 insanın katledilmesiyle yakınlarını kaybeden kadınlar, 10 Ekim davasında gerçek sorumluların yargılanması gerektiğini vurgulayarak, "Bizler varız, mücadele edeceğiz" dedi.

10 Ekim 2015 günü Ankara Tren Garı’nda IŞİD tarafından yapılan katliamda 101insan hayatını kaybetti, binlerce insan yaralandı. Katliamın ardından bir yıl geçti. Bugün 10 Ekim davasının başladığı günde, katledilenlerin yakınları sorumluların bir an önce yargılanmasını bekliyor. 

'O BENİM KARDEŞİM, YOLDAŞIMDI'

10 Ekim’de katledilen İsmail Kızılçay'ın akrabası Hatice Tel, İsmail’i şöyle anlattı: “İsmail benim kardeşim yoldaşım her şeyimdi. Mücadeleci bir insandı, mücadeleye inanmış bir insandı, mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Mücadele alanlarında ölmeyi istiyordu ve istediği gibi de öldü." Gezi direnişi sırasında polis tarafından katledilen Ethem Sarısülük'ün İsmail'in yanında öldürüldüğünü ifade eden  Tel, "Onun ölümü çok ağır geldi. Hatta medyada çok dolaşır, polisler kafasını gözünü yardılar ama elinden Ethem'in resmini alamadılar diye" anlatarak İsmail'in yoldaşlarına olan bağlılığından söz etti.

'SORUMLULAR YARGILANSIN'

Hatice Tel, "Oğlumla bir sohbetinde şöyle bir konu geçmişti arasında, Oğlum 'Amca Ethem'i de kaybettik onun gibi bir sürü insan gitti' dediğinde İsmail'de şunu söylemişti. 'Bu bir mücadele bir süreç, bugün Ethemler gider, yarın biz gideriz. ‘Bu iş sırayla demiş’, biz de şimdi onun sözünü devam ettiriyoruz" dedi. Tel, "Biz gerçek sorumluların yargılanmasını istiyoruz. Bunun peşini bırakmıyoruz" diye vurguladı. 

'UNUTULMADI,UNUTULMAYACAK'

Katliamında eşi Mesut Pak'ı kaybeden Evrim Pak, "O sadece benim eşim değil yoldaşımdı, hayatımı paylaştığı insandı. Kızımın kahramanı" dedi. Mesut'u kaybettikleri zaman  korktuklarını ifade eden Pak, "Yalnız kaldığımızı düşündük. Ama yaralı arkadaşlar dahi yanımızda oldular. Böylece yalnız olmadığımızı hissettik. Onların unutulmasından korktuk ama unutulmadılar, unutulmayacaklar" diye konuştu.

'KORKMUYORUZ, BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Dayanışmanın gücüyle direndiklerini söyleyen Evrim Pak, "En son Ankara anmasına gittiğimizde bizi içeriye almadılar. Ailelerden birer kişiyi aldılar. Bize tekrar travma yaşattılar, çünkü geri de kalanlara gaz sıktılar. Karşımızdaki gücü biliyoruz, bu bizi korkutmuyor, elimizden geldiği kadar bu işin peşini bırakmayacağız" dedi. Adaletle ilgili bir gelişmenin olmadığını dile getiren Evrim, katliamın ardından bir yıl geçmesine rağmen davanın bugün görüleceğini hatırlatarak, "Bu davanın peşini bırakmayacağız" diye vurguladı.