YJŞ: Êzidî kadınlar Önderlik felsefesiyle intikam alıyor

YJŞ Komutanlığı, 9 Ekim 1998’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleşen uluslararası komployu kınadı.  

Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla 9 Ekim 1998 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleşen uluslararası komployu kınadı.

"Önderliğimiz fiziki olarak özgürleşene kadar tüm alanlarda direniş ve mücadeleyi yükseltelim" diyen YJŞ'nin açıklaması şöyle:

"9 Ekim 1998’de sömürgeci güçler çirkin yol ve yöntemlerle Türkiye’nin tehditleri üzerine Önder APO Suriye’den çıkmaya zorlandı. Uluslararası güçler 15 Şubat 1999’da insanlık dışı bir komplo ile Önderliğimiz faşist Türk devletine teslim edildi. Uluslararası güçler ve Özgür Düşünce karşıtları birçok kez Önder APO’yu fiziki olarak yok etmek için arayışlara girdi. Her ne kadar sömürgecilerin yok etme arayışları olsa da, bir o kadar da özgürlük isteyen halklar bu çirkin ve katliamcı arayışları hep boşa çıkardı. Önder APO’nun öncülüğünde halkların mücadelesi kendi küllerinden yeniden doğdu. Her geçen gün büyüyen bu mücadele Ortadoğu’daki tüm halkların özgürlük mücadelesine dönüşerek tüm insanlığın malı haline geldi.

Milliyetçi ve ırkçı güçler bu komplo ile Önderlik sayesinde Ortadoğu’da halkların yükselen seslerini kısarak teslim almak istediler. Ancak Önderliğimizin İmralı Adası’nda gerçekleştirdiği yoğunlaşma ve halkımızın emsalsiz direnişi ile bu komplo boşa çıkarılmıştır. Şimdi de Önderliğimizi dünyada örneği olmayan bir tecrit altına alarak, Ortadoğu halklarını Önderliğimizin düşünce ve görüşlerinden bihaber kılmak istemektedirler. Önderliğimiz üzerinde yürütülen bu tecrit açık bir biçimde gösteriyor ki, 9 Ekim komplosu devam ettirilmek istenmektedir.

73'üncü fermanla binlerce halkımız katledilmiş, Êzidî kadınlar kaçırılmıştır. Bu soykırım sonrası Önderliğimizin fikri ile Êzîdxan topraklarında öz savunma temelinde YBŞ-YJŞ oluşturularak emsalsiz bir direniş ile faşist DAİŞ çeteleri kutsal topraklardan çıkarılarak kurtarılmıştır. Yine Önderliğimizin kadın özgürlüğünü esas alan felsefesi ile bugün yüzlerce Êzidî kadını Êzidî değerlerini korumak ve 73. Fermanın intikamını almak için silahlanarak bütün sömürgecilere karşı savaşarak mücadele yürütmektedir. Bütün gücüyle Önderliğin felsefesinde dile geldiği gibi, 'Kadının özgürlüğü toplumun özgürlüğüdür' temelinde her alanda mücadelesini yürütmeye devam edecektir. Bu temelde 9 Ekim komplosunu ve Önderliğimiz üzerinde yürütülen tecridi sert bir biçimde kınıyoruz. Komploya karşı Önderliğimizi fiziki olarak özgürleştirene dek mücadele ve direnişimizi daha da yükselteceğimizi belirtiyor, tüm alanlarda mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıyoruz."