YJŞ, Cansız, Doğan ve Şaylemez’i andı

YJŞ: Bizler YJŞ olarak Sakinelerin mücadelesinin mirasını devralan Êzidî kadınlarız. Onun özgürlük tutkusu, teslim alınamayan iradesi, sarsılmaz direnci, özlem ve umutları mücadelemize ışık olmaya edecektir.

Yazılı bir açıklama yapan YJŞ Komutanlığı, şunları belirtti: “Şahadetlerinin beşinci yıl dönümünü karşıladığımız Paris katliamı şehitleri Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ı saygı ve minnetle anıyor, dünyanın dört yanında sömürgeci egemenlikçi erkek uygarlığına karşı direnen tüm kadınlara devrettiği direniş ve özgürlük mirasını onurla devraldığımızı, özlem ve ideallerini gerçekleştirene dek anılarının rotasından şaşmayacağımızı belirtiyoruz. Bu vesile ile Paris komplosunu gerçekleştiren uluslararası hegemon güçleri kınıyor, Êzidî kadınları olarak örgütlenip kadın özgürlük mücadelesine sahip çıkarak şehitlerimizin bıraktığı yerden devam etme sözümüzü yineliyoruz.

Sakineler şahsında başta Kürdistan, tüm Ortadoğu’da gelişen kadın öncülüklü yeni yaşam arayışları ve devrimci dönüşüm, kapitalist barbarlığın ana mekânlarından olan Paris’te tüm dünyanın gözleri önünde sömürgeci Türk tetikçileri eli ile Sakinelerin vahşi bir şekilde katledilmesi temelinde boğulmak ve yenilgiye uğratılmak istenmiştir. Sakine Cansız şahsında karşılık bulan ve somutlaşan boyun eğmeyen ve teslim alınamayan direnişçi kadın iradesi ve özgür kadın duruşu, erkek egemenlikçi gericiliğin ve sömürgeci tüm güçlerin en temel korkusu haline gelmiştir.

Sakineler şahsında özgür kadın dirilişi ve özgür yeni toplumsallık bitirilmek, tüm özgürlük hayalleri suya gömülmek istenmiştir. Bu açıdan 9 Ocak Paris katliamı ile Sakineler şahsında tüm direnen kadınlar uluslararası hegemon güçlerin hedefi haline gelmiştir. Halkımızın dört parça Kürdistan’da ve sömürgeci metropollerde, dağlarda ve zindanlarda ivme kazandırdığı ve büyüttüğü kurtuluş mücadelesi zafere en yakın olduğu zamanlarda böyle bir saldırının gelişmiş olması ve tüm ezilenlere esin kaynağı olan, öncülük eden devrimci kadınların katledilişi tesadüfî değildir. Tüm ezilenlerin, direnişçi kadınların, yeni ve özgür yaşam umudu ile dünyanın dört bir yanında sokakları ve dağları özgürlük türküleri ile yankılayanların tükenmeyen sesi ve özgürlük ezgisi olan Sakine; dilimizden ve yüreklerimizden anılarını zafer ile taçlandıracağımız o yüce güne dek eksilmeyecek-düşmeyecek.

4 yıldır büyük kahramanlıklarla büyüttüğümüz, Sakinelerin direniş çizgisinde anlam bulan özgür kadın yürüyüşü büyük kahramanlar ve destanlar yaratarak, ayağa kalkan özgür Êzidî kadının ve özgür Şengal mücadelemize yön veriyor. Sakinelerin direniş bayrağını Êzidî kadının yeniden dirilişi ve YJŞ olarak ordulaşması temelinde devralan büyük mücadelemiz, kutsal Şengal dağlarında ve sömürgeci faşist saldırganlığın yaşam bulduğu tüm mekanlarda zafere dek dalgalandıracaktır. Şengal’in saraları olan Berivanlar, Zilanlar, Tekoşinler, Nujiyanlar ve ardılı olan silahını ve onurunu kuşanan binlerce Êzidî kadını şahsında Sakinelerin özgürlük ruhu ebediyete dek Şengal dağlarında yaşayacaktır. Bizler YJŞ olarak Sakinelerin mücadelesinin mirasını devralan Êzidî kadınlarız. Onun özgürlük tutkusu, teslim alınamayan iradesi, sarsılmaz direnci, özlem ve umutları mücadelemize ışık olmaya edecektir. Modern çağın özgürlük tanrıçası olarak kabul ettiğimiz Sakine şahsında, Berivanları, Delalleri, Sêvêleri ve kadın özgürlük mücadelesinin tüm kahramanlarını minnetle anıyor anılarına bağlı kalacağımızı belirtiyoruz.”