YJŞ: Kadınlar Şengal için intikâm sözünü tuttu

YJŞ, Şengal'in özgürleşmesinin yıl dönümünü kutlayarak, kadınların intikâm sözüne dikkat çekti ve "Tüm halkımız tarihi sorumlulukları omuzlayarak mücadeleyi güçlendirmeli" dedi.

YJŞ Komutanlığı, Şengal'in özgürleştirilmesinin yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

"Tarihten bugüne dek Şengal topraklarında ve Êzidî halkımız üzerinde onlarca istila, talan, sömürü ve katliamlar yaşanmış; tüm bunların yanında zulüm ve katliamlara karşı amansız direnişler yaşanmıştır" diye başlayan açıklamada, şöyle denildi:

"Yaşanan birçok katliamın temelinde ihanetler yer almakla birlikte, buna mukabil büyük kahramanlıklar da yaşanmıştır. 3 Ağustos 2014 fermanı da yine KDP ihaneti çerçevesinde halkımızı yok etmeye dönük yaşatılan fermanların en ağırı olmakla beraber, barbar DAİŞ çetelerinin binlerce insanımızı katlederek, binlerce Êzidî kadını kaçırıp en insan dışı yaklaşımlarla pazarlarda sattığı tüm dünya kamuoyu tarafından bilinmektedir. Tüm bu durum karşısında bazı güçlerin ihaneti ile katliama ve esarete maruz kalan halkımızın acı feryatlarına yetişen özgürlük savaşçıları öncülüğünde, halkımızın öz savunma birlikleri olan YBŞ ve YJŞ savaşçılarının direnişi ile bu katliama cevap olunmuştur.

'EMEK VE FEDAKÂRLIKLA YARATILDI'

Yüz yıllardır katliamlara maruz kalan ve varlık savaşı yürüten bir halkın, öz savunma gücüne ulaşması ve bugün demokratik özerk bir yaşam temelinde kendini örgütlülüğe kavuşturması özgürlüğe ulaşımda atılan önemli adımlardır. Elbette ki özgürlüğe ulaşmak, Önder APO’nun deyimiyle, bedelsiz olmayıp yüzlerce kahraman şehitlerimizin emeği ve fedakârlıkları ile yaratılmıştır.

3 Ağustos’tan, 13 Kasım 2015’te Şengal şehir merkezinin özgürleştirilmesine dek amansız bir mücadele ve direniş yürütülmüş ve yüzlerce yoldaşımız bu uğurda büyük fedakârlıklarla bu direniş içerisinde yer almış ve onlarcası da büyük bir kahramanlıkla savaşarak şahadete ulaşmıştır. Nitekim Şengal’in özgürleştirilmesini tek bir gün ile ele almamak ve 13 Kasım’ın bir buçuk yıllık zaman diliminde yaşanan emek, fedakârlık ve kararlılığın somut bir göstergesi olduğunu bilmek gerekir."

'KADINLAR İNTİKAM SÖZÜ VERDİ VE...'

Açıklamada, Êzidî toplumunda dilsiz bırakılan, ifade özgürlüğünden mahrum kalan ve barbar DAİŞ çetelerinin saldırıları ardından daha fazla ezilen ve pazarlarda alınıp satılmaya layık görülen kadının, Şengal direnişinde yer alarak intikam sözünü verdiğine dikkat çekildi. "Bununla yetinmeyerek büyük direniş, kararlık ile YJA-Star ve YPJ savaşçılarının öncülüğünde, Êzidî kadınları olarak kendimizi örgütleyerek YJŞ kimliği ile, Şengal direnişi ve kurtuluşunda yerimizi aldık" diye devam eden açıklamada, "Bu açıdan Şengal direnişini de Êzidî kadınları olarak kendi öz kimlik ve özgürlüğümüze ulaşmada, var olan zihniyet ve DAİŞ barbarlığına karşı savaşmada önemli bir dönüm noktası olmuştur" denildi.

'TARİHİ SORUMLULUKLARI OMUZLAYALIM'

YJŞ Komutanlığı, açıklamasının sonunda da şunları kaydetti:

"13 Kasım'ın Şengal’in özgürleşmesinin bir buçuk yıl süren amansız direnişin bir sonucu olduğu ve bugünün Önderliğimiz ve şehitlerimizin emekleri ile elde edilen bir kazanım olduğu bilinci ile, bugünün anlamsal bütünlüğünü tüm Êzidî halkımıza kutlayarak, elde edilen kazanımların ivmeleşmesi ve zaferle taçlandırılması için, daha özgür ve demokratik bir yaşam temelinde tüm halkımızın tarihi sorumlulukları omuzlayarak mücadeleyi güçlendirmeleri çağrısında bulunuyoruz."