YJŞ: Zilan Cudi yoldaşın izinden yürüyeceğiz

Komutanlarından Zilan Cudi'nin yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan YJŞ, "Zilan yoldaşımız şahsında bütün ferman ve devrim şehitlerinin intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

YJŞ Komutanlığı, komutanlarından Gonca Güngör'ün (Zilan Cudi) görevi başındayken yaşamını yitirmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Büyük bedeller ödeyerek bugüne kadar gelen ve kendisini yoktan var eden Êzidî halkımızın ağır bir süreçten geçtiği 73. ferman izleri hala günümüzde kendisini göstermektedir. Fakat mücadelemizin gerçeği olan ve kendisini fedaice Êzidî halkımızın güvenliği ve özgürlüğü için son anına kadar direniş sergileyip şehadete ulaşan yüzlerce yoldaşımız oldu. Bu görevi sonuna kadar yerine getirip Dersim’ den Şengal dağlarına ulaşan Zilan Cudi yoldaşımız da bu ölümsüz yoldaşlarımız arasında yerini aldı.

21 Nisan günü Sekineye köyünde bir grup arkadaşımız görev başındayken DAİŞ çete örgütünün daha önceden döşediği mayın patlaması sonucu 2008 yıllında özgürlük hareketine katılan Zilan Cudi (Gonca Güngör) yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

'SÖYLEDİKLERİNİN PRATİSYENLİĞİNİ YAPTI'

Dersim’den yönünü Şengal’e veren Zilan Cudi yoldaşımız 2014 yıllında DAİŞ çeteleri tarafından gerçekleştirilen katliamın intikamını almak için Şengal’de YJŞ saflarında yerini almıştır. Z,lan yoldaşımız Şengal’in en ön mevzilerinde yerini alarak büyük bir kararlık ve mücadele aşkıyla savaşıp öncülük rolünü üstlenmiştir. Yaşam duruşu ve savaş kararlılığı ile örnek bir kişiliğe sahip olan Zîlan yoldaşımız Şengal’e büyük bir emek vermiş hareketimizin öncüleri olan Binevş ve Bêrîvanların ardılı olmayı kendisine hedef olarak belirlemiştir. Böylelikle komutanlaşan Zilan yoldaşımız YJŞ içerisinde öncülük misyonunu üstlenmiştir. Tek amacının gerçekleştirilen katliamın intikamını alarak halen DAİŞ çeteleri elinde esir olan Êzidî kadınlarının özgürlüklerini elde edene dek savaşmak, YJŞ’nin büyümesi gerektiğini belirten Zilan yoldaş söylediklerinin pratisyenliğini yapmıştır.

Bizler de Zilan yoldaşımızın bu hayalini gerçekleştirmek için onun izinde yürüyüp tüm Êzidî kadınların özgürlüğünü elde etmek için büyük bir kararlılıkla savaşma sözünü yineliyor ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz.

YJŞ Komutanlığı olarak değerli ve yurtsever Gonca Ailesi'ne baş sağlığı diliyor, mücadeleyi daha da büyütüp Zilan yoldaşımız şahsında bütün ferman ve devrim şehitlerinin intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Kod Adı: Zilan Cudi

Adı Soyadı: Gonca Güngör

Doğum Yeri ve Tarihi: 1992/Adana

Katılım tarihi: 2008/Dersim

Şehadet Yeri ve Tarihi: 21 Nisan 2017/Şengal