YJA Star: 2017 yılını Newroz ruhuyla büyük kazanacağız

YJA Star, Newroz'a verilecek en anlamlı cevabın savunma sistemimizi daha da geliştirmek ve başarıyı kesinleştirmek olacağını belirterek, 2017 yılını Newroz ruhuyla büyük kazanacaklarını vurguladı.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklama ile Newroz Bayramı’nı kutladı. Komutanlık, “Bu toprakların en köklü, özgürlükçü değerlerini ifade eden Newroz’u gerçek anlamıyla buluşturan ve mücadelenin –direnerek kazanmanın adı olan PKK'yi bir Newroz partisi olarak halklara armağan eden Önderliğimize, Newroz ruhunu serhildanlaştıran halkımıza ve özgür bir yaşam için mücadele eden tüm insanlığın Newroz Bayramı’nı kutluyoruz. Büyük Newroz şehitlerimiz Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan, Ronahî, Bêrîvan, Semalardan her günü Newrozlaştıran tüm direniş ve özgürlük kahramanı, büyük şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

“Özgür- demokratik, hakikatli yaşamın, baharın müjdeleyicisi, yenilenmenin ve güneşin yüzünü insanlığa dönmesi anlamına gelen Newroz aynı zaman da emeğin karşılık bulması ve komünal yaşamın kendini ilmik ilmik örmesi anlamına gelmektedir” denilen açıklamada, “Partimiz PKK ile Newroz dirilişten kurtuluşa gelişen özgürlük mücadelesi ile daha da büyük bir anlam kazanmıştır. Elden ele dolaşan özgürlük meşalesini söndürmeye çalışanlar PKK hakikati ile karşılaşmakta ve yaratmaya çalıştıkları karanlığa gömülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Komutanlık açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

“Bugün hem Kürdistan hem de Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde Newrozlu günler yaşanmaktadır. Nasıl ki binlerce yıl önce halkların iradesine, özgür kimliğine yönelen Dehaklar olmuşsa 21. yüzyılın Dehaklar'ı da onlardan kat be kat daha da saldırgan bir şekilde insanlığa yönelmektedir. Ama Dehaklar'ın zulmüne boyun eğmeyen, köleliği kabul etmeyen binlerce Kawa da bu topraklar da yaşam bulmaktadır. 21. yüzyıla damgasını vuran Rojava Devrimi bir Newroz devrimi olmuştur. Geleceğe dair umutlarını Rojava'da gören kadınlar, gençler, halklar büyük bir coşku seli ile yönlerini bu direniş savaşına vermiştir. Böylece halklar tarih boyunca yaşadıkları büyük baskılardan sonra derin bir nefes alabilmişlerdir. İşte bu yüzden bugün Kürtlere, onların insanlık adına elde ettikleri değerlere büyük bir tahammülsüzlük ve saldırı söz konusudur. Bu kendisini en fazla Erdoğan - AKP faşist yapılanmasında göstermektedir. Kürtleri asimile etmekte, baskı altına almakta, sömürmekte, katletmekte, diri diri yakmaktadır. Yine KDP ile ortak bir şekilde Şengal'e saldırı gerçekleştirmeleri, Rojava'da çetelerle birlikte halkların değerlerine saldırmaları bu gerçekliğin bir parçasıdır. Tüm bu oyunların yanında bir de şu gerçeklik vardır: Kürtler şahsında gelişen demokratik ulus ve özgür toplum hakikati 21. yy Dehakları'nın korkulu rüyasıdır. Bakurê Kurdistan'da gerçekleşen öz yönetim direnişi Newrozlaşan halk gerçekliği olmaktadır. 

Nasıl ki 90'lı yıllarda özellikle Cîzre, Nisebîn, Hezex, Silopî halkı serhildanlaşarak mücadele etmiş ve özgür kimliğinde ısrarını göstermişse aynı tutumu öz yönetim direnişlerinde bir kere daha göstermiştir. Onlar Newrozlar'ın ancak direniş ile anlam bulacağını göstermiştir. Mehmet Tunçlar, Asyalar, Derya Koçlar, Pakizeler, Seveler şahsında binlerce Kürt genci ve kahraman direniş savaşçıları Berfînler, Zeryanlar, Rûkenler, Çiyagerler, Mazlum Doğan yoldaştan aldığı ateşi kendi bedenlerinde yakarak onların ardılları olduklarını kanıtlamış, böylece düşmanın tüm yönelimlerini boşa çıkartmışlardır.

YJA Star olarak, bu direniş çizgisi temelinde Newroz'a verilecek en anlamlı cevabımız savunma sistemimizi daha da geliştirmek ve başarıyı kesinleştirmek olacaktır. Her bir YJA Star militanı kendini Newroz coşkusu ve bilinci ile donatarak bahar hamlesini başarı ile yükseltecektir.  2017 yılının her gününü Newroz ruhuyla karşılayacak ve gereklerini yerine getirecektir. Bu temelde başta kadınlar, gençler olmak üzere, halkımızı ve insanlık onuruna bağlı olan tüm halkları öz savunma temelinde günümüz Dehaklarına  karşı örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz. 2017 yılını Newroz ruhuyla büyük kazanacağız."