Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

YJA-STAR: Şehitlerimiz direngen militanlığın sembolü olmuşlardır

YJA-STAR Merkez Karargah Komutanlığı, Besta’da şehit düşen Delal Amed, Azê Malazgirt ve yoldaşlarını andı.

YJA-STAR Merkez Karargah Komutanlığı, Besta şehitlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Komutanlık, şehit ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi. YJA-STAR açıklamasında, ‘’Şehitlerimiz onurlu ve başarılı militanlığını sembolü olmuşlardır. Düşmanı büyük bir hezimete uğratarak tarihin çöp sepetine gömeceğiz’’ denildi.

YJA-STAR açıklamasında, ‘’Botan sahamızın Besta alanına yönelik Kasım ayında düşmanın gerçekleştirdiği operasyonda yaşanan çatışma ve hava saldırıları sonucu on üç yoldaşımız kahramanca direnerek şehadete ulaşmıştır. Yurtsever, onurlu halkımızın yiğit evlatları, kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Aralarında YJA STAR komuta konseyi üyemiz Delal Amed arkadaşın da bulunduğu on üç yoldaşımızın aileleri başta olmak üzere tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz’’ denildi.

YJA-STAR Merkez Karargah Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Besta şehitlerine ilişkin şu değerlendirmeler yapıldı:

MÜTEVAZİLİĞİN, EMEĞİN, SADELİĞİLİN SEMBOLU: DELAL AMED

Besta operasyonunda şehadete ulaşan YJA STAR Komuta Konseyi üyemiz Delal Amed yoldaş yirmi beş yıllık mücadele hayatında Amed’den, Dersime, Medya Savunma Alanlarından, Botan’a Kürdistan’ın her karış toprağında büyük bir emeğin sahibi olmuştur. Mücadele hayatı boyunca savaşın en kızgın sahalarında yer almış ve hep öncü olarak sorumluluk üstlenmiştir. PAJK, PKK yönetimlerinde yer alan Delal Amed yoldaşımız; HPG, YJA STAR komuta konseyi düzeyinde birçok sahada birinci derecede görevler yürütmüştür. YJA STAR Merkez Karargah komutanı olarak sorumluluk yürüten Delal Amed yoldaşımız, bahar ile birlikte Botan Saha Komutanlığı düzeyinde tekrardan kuzey sahalarına yöneldi. Delal Amed arkadaş mücadele yaşamında ve sorumluluk alanlarında dönemin zafer kişiliğinin ve komutanlığının başarısını gerçekleştirmede sürekli öncü olmuştur. Mücadeleye katıldığı 92’li yıllarda Beritan çizgisinde kadın ordulaşmamızın ve komutanlaşmamızın temellerinde yer almıştır. Şehadete ulaştığı güne kadar kadın ordulaşması, savaşçılığı ve komutanlığı gelişiminde katılımı, çabası, emeği ile büyük değerler yaratmıştır. Tarihi savaşın zafer komutanlığını esas aldı ve bunun gereklerini yerine getirmek için büyük çabalar sarf etmiştir. İdeolojik derinliği, örgütsel gücü ve askeri komuta yetkinliği ile komple devrimciliği kişiliğinde ve tarzında başarı ile büyüten Delal Amed yoldaşımız, Önderlik eğitiminden geçmiş ve Önderlik tarzını büyük bir tutku ile yaşamında ve kişiliğinde pratikleştirme çabasında olmuştur. Delal yoldaş mütevaziliğin, emeğin, sadeliğin sembolü olmuştur. Delal yoldaş, direngenliğin, engel tanımazlığın ve hep en zoru başarmaya odaklanan bir kişiliğin ve tarzın sahibi oldu. Yoldaşlarına ve halkına olan sevgisi düşmana olan öfkesi ve keskinliğiydi. Önderliğe olan bağlılığı, özgürlük tutkusu ve zafer ruhuydu. Bu anlamda hepimiz için daha büyük başarmanın ve zaferi gerçekleştirmenin ölçüsü olan bir yoldaş ve komutandı. Başta değerli ve yurtsever ailesi olmak üzere tüm Kürdistan kadınları ve halkımız böyle yiğit bir evlada sahip olduğu için gurur duymalıdır.

AZÊ MALAZGİRT

Bu çatışmada şehadete ulaşan Azê Malazgirt yoldaşımız da yirmi yıllık mücadele hayatında Zagros’tan, Botan’a mücadelenin birçok alanında sorumluluk yürütmüş, askeri ve ideolojik akademilerde yüzlerce arkadaşı da eğitmiştir. Arkadaşlarının gelişiminde ve başarılı pratikleşmesinde büyük bir emek ve çaba sarf eden Azê yoldaşımız, ikinci kez gittiği Botan sahasında eyalet komutanlığı düzeyinde görev yürütmüştür. Azê arkadaş da katıldığı ilk yılda Önderlik eğitiminden geçerek pratik sahalara yönelmiş, Önderliği kavrama, uygulamada ve buna denk başarılı öncülük geliştirmede büyük çaba sahibi olmuştur. Coşkusu, dinamik ve aktif kişiliği ile bulunduğu her alanda örgütleyen ve pratikleştiren bir komutan olarak yoldaşlarının yüreğinde derin izler bıraktı. Mücadelemizin öncü komutanlarından Azê yoldaş dönemin öncülük görevlerini başarıyla pratikleştirme de aktif sorumluluk üstlenmiştir.

‘ŞEHİTLERİMİZ BAŞARILI MİLİTANLIĞIN SEMBOLÜ OLMUŞLARDIR’

Besta operasyonunda şehadete ulaşan Egid, Dicle, Ferhat, Fırat, Hozan, Şoreş, Ronahi, Viyan Ruken, Viyan Mazlum, Zozan Herekol ve Zozan Cudi yoldaşlarımızın her biri örnek kişilikleri, yaşamları, yoldaşlıkları ve fedai duruşları ile tarihe adlarını altın harflerle yazdırmışlardır. Emeğin, onurlu ve başarılı militanlığın sembolü olmuşlardır.

‘FAŞİST DİKTATÖRLÜĞÜ TARİHİN ÇÖP SEPETİNE ATACAĞIZ’

Düşman yönelimlerini ne düzeyde gerçekleştirirse gerçekleştirsin mücadelemizin fedai militanlığı karşısında başarısızlığa mahkûm olacaktır. YJA STAR olarak bir kez daha belirtiyoruz ki faşist AKP rejimi ve Erdoğan diktatörlüğünü büyük bir hezimete uğratarak tarihin çöp sepetine gömeceğiz.

Onurlu ve yurtsever halkımız mücadeleyi daha fazla büyüterek bu yiğit kızları, oğullarının anılarını yaşatacaktır. Asi, direngen Kürt kızları ve oğulları şehitlerimizin izinde mücadeleyi daha fazla keskinleştirerek gereken cevabı ortaya koyacaktır.