YJA Star: Anılarına bağlı kalacağız

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Zagros'ta yaşamını yitiren gerillaları saygıyla anarak, "YJA star güçleri olarak şehit düşen bu yoldaşlarımızın anılarına bağlı kalacağımızın sözünü yineliyor" dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Zagros sahasında yaşamını yitiren 7 gerillaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komutanlık, “Eylül 2016 tarihinde Zagros sahasında gerçekleşen savaş ve çatışmalarda Helin Serhat, Dicle Amed, Gülbahar Cudi, Mizgin Rüstem, Nuda Zenda, Viyan Koçer, Zilan Piroz  yoldaşlar kahramanca şehit düşmüştür.  Öncelikle şehit düşen bu yoldaşlarımızın değerli yurtsever aileleri olmak üzere halkımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Helin Serhat arkadaş 2002 yılı, Dicle Amed arkadaş 2004 yılından bu yana  mücadeleye aktif bir katılım ve performansları olmuştur.  Özellikle son yıllarda devrimci halk savaşını zafere taşırmak için en ön mevzilerde yerlerini alıp, fedaice katılım göstermişlerdir.

Helin Serhat, Dicle Amed yoldaşlar mücadele yaşamlarında her zaman kendi ısrarları ile en zor ve çetin savaş koşullarında yer almayı temel bir ilke olarak benimseyip buna göre de katılmışlardır. Çetin savaş koşullarında emekçi, fedakar,  kişilikleri ile yoldaşlarının büyük sevgi ve saygılarını kazanmışlardır. Helin ve Dicle yoldaşlar Şehit Beritan ve Şehit Zilan çizgisinde iddialı ve kararlı katılım ve duruşlarıyla mücadelede başarılı sonuç almayı hedeflemişlerdir.

Yine bu savaşta şehit düşen Gülbahar Cudi, Mizgin Rüstem, Nuda Zenda, Viyan Koçer, Zilan Piroz yoldaşlar da devrimci halk savaşımımızı zafere taşırdığımız kızgın savaş koşullarında zafere kilitlenmiş bir tarzda büyük bir coşku ve heyecanla katılım göstermişlerdir. Bu yoldaşlarımızın iddiası ve kararlılığı savaş mevziilerinde yer alan yoldaşlarımıza büyük bir moral ve motivasyon oluşturmuştur.

YJA star güçleri olarak  şehit düşen bu yoldaşlarımızın anılarına bağlı kalacağımızın sözünü  yineliyor, bir kez daha halkımıza başsağlığı diliyoruz.”