YJA Star, Besta şehitlerini andı

Botan’ın Besta alanında geçtiğimiz yıl yaşanan operasyonda şehit düşen Delal Amed, Azê Malazgirt ve beraberinde bulunanki gerillaları andı.

Yazılı bir açıklama yapan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Delaller, Azêler ve Besta şehitlerinin aydınlattığı yoldan yürüyerek özgürlüğü zaferle taçlandıracağız” dedi.

“Geçen yıl Botan’ın Besta alanında yaşanan operasyonda kadın ordulaşmamızın büyük komutanlarından Delal Amed, Azê Malazgirt ve beraberlerinde bulunan arkadaşların şahadetlerinin bir yılı dolmaktadır. Şahadetlerinin yıl dönümünde, mücadeleleriyle kadın özgürlüğünü kendi kişiliklerinde somutlaştıran Delal Amed, Azê Malazgirt, Ferhat Mamxuri, Zozan Kamişlo, Viyan Mazlum, Dicle Serhat, Zozan Siirt, Viyan Rûken, Egîd Ronî ve tüm Besta şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Anılarına bağlılık sözümüz, intikamlarını alana kadar mücadeleyi yükseltmek ve onlardan devraldığımız özgürlük bayrağımızı zafere taşımak olacaktır” diyen YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Delal Amed’in kadın özgürlük mücadelesinde emeğiyle kendini yarattığını ve kadın ordulaşması içinde yetişmiş büyük bir komutan olduğunu kaydetti.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Delal yoldaş, 25 yıllık mücadele hayatı boyunca hep en ön saflarda yer almış, bir öncü komutan olarak en büyük sorumlulukları üstlenmiştir. Başta Amed, Dersim ve Botan olmak üzere ağırlıkta Kuzey alanlarında kalan Delal yoldaş, öncü bir kadın komutan olarak yoldaşların yoldaşı, komutanların komutanı olmayı başarmıştır. Uzun süre YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı görevini de yürüten Delal yoldaş, dönemin tarz-taktiğini belirlemede ve savaşı komuta etmede büyük rol oynamıştır. Delal yoldaşın Merkez Karargâh Komutanlığı yaptığı süreç aynı zamanda savaşın en fazla kızgın olduğu süreçleri ifade etmektedir. Delal yoldaş böylesi süreçlerin sorumluluğunu yüklenerek halkın ve kadınların savunmasını sağlama temelinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için büyük emek vermiştir. Delal yoldaş, öncü düzeyde rol oynayarak Önderliğimizin üzerindeki esareti kırma ve Kürt halkının özgürlüğünü kazanma mücadelesinde büyük bir mücadelenin sahibi olmuştur. Kürdistan şehirlerinde yaşanan öz yönetim direnişlerine cevap olma temelinde Botan Sahası’na giden Delal yoldaş, büyük bir coşku ve kararlılıkla yola koyulmuş, Botan sahasında da bu temelde aktif bir şekilde çalışmalara katılmıştır.

Delal yoldaş, ilk şekillenmesini ve savaş tecrübesini savaşın en kızgın olduğu yıllarda Amed eyaletinde almıştır. Zorluklara karşı iradeli ve yaratıcı olma gücünü ve her şeyi başarma iddia ve kararlılığını burada kaldığı zorlu yılların tecrübesiyle kazanmıştır. Her zaman kendine güvenen bir duruşun sahibi olan Delal yoldaş, zorluklar karşısında da her zaman güçlü durmuş, umutlu ve çözüm gücü olmayı başarmıştır. Her işe başaracağına inanarak yönelmiş ve başarmıştır. Daha sonra Önderlik sahasına gitmiş, burada Amed’de aldığı tecrübeyi Önderlik ideolojisiyle bütünleştirmeyi başarmıştır. Delal yoldaş Önderliği anlamak ve uygulamak için tüm inancı ve bilinciyle kendisine yüklenmiş ve kendi sınırlarını aşmayı başarmıştır. Tekrar özgür dağlara döndüğünde savaşta yetkin bir komutan olduğu kadar, ideolojide derinleşmiş ve özgür kadın ölçülerinde örnek-militan bir duruş sergilemiştir. Delal yoldaş tüm mücadele hayatı boyunca savaş, ideoloji ve yaşamda komple bir kişilik olmayı başarmıştır.

Delal yoldaş, PKK ve PAJK ölçülerini kendi kişiliğinde ve yaşamında somutlaştıran bir yoldaştır. Yoldaşlık ruhu derin olan Delal yoldaş tüm yoldaşlarla bir bütün olmayı başarmıştır. Bu özellikleriyle kadın, erkek, genç, yeni, eski, tüm yoldaşların sevgisini kazanmıştır. Sevilen bir yoldaş olması aynı zamanda güçlü bir komutan olmasından kaynağını almaktadır. Delal yoldaş bir komutan olarak verdiği her perspektifi ve talimatı yerinde ve zamanında veren, pratikleşmesi için karşısındakine güçlü kavratan, disiplinli bir çalışma tarzına sahiptir. Örgütsel çalışmalarda son derece ciddi, işini titizlikle ve en ince ayrıntısına kadar planlayıp, en ince ayrıntıda tedbir alan bir hassasiyetle çalışmaları yürütürdü. Düşmana karşı vuruş tarzında ise 25 yıllık tecrübenin getirdiği birikim ve tecrübeye dayalı taktik inceliğe hakim, cesur ve girişkendi. Tüm bu özelliklerle tüm yoldaşların komutan olarak esas aldığı, onun denetiminde çalışmaktan güç ve güven duyduğu, izinden güvenle yürüdüğü bir komutan olmuştur.

‘GENÇLİK RURUHU AZÊ YOLDAŞTA BİR AN BİLE EKSİLMEMİŞTİR’

YJA STAR Askeri Konsey üyesi olan Azê yoldaş ise mücadele hayatı boyunca moral ve coşkuyla tüm çalışmalara katılmış ve büyük bir emeğin sahibi olmuştur. Azê yoldaş, uzun süre akademi çalışmalarında yer alarak birçok yoldaşı PKK-PAJK ölçüleri temelinde eğitmiş ve komutanlaşma, taktik üzerine derinleştirmiştir. Gençlik ruhu Azê yoldaşta bir an bile eksilmemiş, O, bilinçlendikçe daha da olgunlaşan bir inanç ve kararlılıkla mücadele etmiştir. Azê yoldaş, devrim heyecanının bilinçle buluştuğu örnek bir kadın komutan olmuştur. Böylece tüm yoldaşların ortak ruhu paylaştığı bir yoldaş olmayı başarmıştır. Son olarak Botan sahasında görev yürüten Azê yoldaş, düşmana karşı verilen savaşta öncülük düzeyinde aktif katılmış, büyük bir emeğin ve çabanın sahibi olmuştur.

Ferhat Mamxuri, Zozan Kamişlo, Viyan Mazlum, Dicle Serhat, Zozan Siirt, Viyan Rûken, Egîd Ronî, Fırat Tolhildan yoldaşlar ve tüm Besta şehitleri düşmanın Besta’da yürüttüğü saldırıya karşı büyük bir cesaretle savaşmışlar ve Botan’da savaşan gerillanın cesaret ve direnişinin sembolü olmuşlardır. Her biri birer fedakarlık abidesi olan bu yoldaşlarımız, kararlı ve iddialı direnişleriyle özgürlük mücadelemizin yolunu aydınlatan şehitler kervanına katılmışlardır. Delal, Azê ve tüm Besta şehitlerimizi şahadetlerinin yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha saygıyla anıyoruz. Tüm YJA STAR gerillaları olarak, Delaller, Azeler ve Besta şehitlerinin aydınlattığı yoldan yürüyerek özgürlüğü zaferle taçlandırmanın sözünü bir kez daha yineliyoruz.”