YJA Star Dersim’de yaşamını yitiren gerillaları andı

YJA Star Merkez Karargah komutanlığı, 9 Ağustos tarihinde Dersim’de çıkan çatışmada yaşamını yitiren gerillaları andı.

YJA Star açıklamasında yaşamını yitiren 3’ü kadın 4 gerillanın isimleri açıklandı.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘‘kendisini şehitler partisi olarak gören ve her gün ölümsüzler kervanına katılan kahramanlarla kendisini büyüten özgürlük mücadelemiz, bugün yüce şehitlerimize bağlılığın bir gereği olarak kendisini Kürdistan’ın dört bir yanına yaymakta, mücadele bayrağını daha da büyütmektedir’’ denildi.

‘KAHRAMANCA DİRENEREK ŞEHİT OLDULAR’

YJA Star Komutanlığı, yaşamını yitiren gerillalara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu.

‘’Büyüyen bu mücadelemizde her dönem kendisini Önderlik çizgisinde özgürleştirip fedaileşen yoldaşlarımız Kürt halkının yeni yaşam ve özgürlük umudu olmaktadır. Roza yoldaşımız da bu kahramanlardan birisidir. Afrin doğumlu olan bu yoldaşımız, 1998 yılında mücadele saflarına katılmış, Botan’dan Zagros’a, Gare’den Dersim’e uzanan uzun soluklu özgürlük yürüyüşüne dahil olmuştur. Yaşamın sırrına ulaşmanın ancak PKK’nin sırrına ulaşmakla mümkün olduğuna inanan Roza yoldaşımız yaşamı boyunca güler yüzlülüğü, duyarlılığı, başarıya kilitlenen mücadele ruhu ile yoldaşlarının yüreğinde yer edinmesini bilmiş, yaşamda ve savaştaki duruşu ile her daim örnek bir militan ve komutan olmayı başarmıştır.

Devrimci Halk Savaşı süreci boyunca en aktif katılımı sağlayan Roza yoldaş, Dersîm alanında da sürecin bir militanı olarak kendisinden neler istediğini bilerek hareket etmiş, mücadelenin her anına aktif bir şekilde katılmıştır. Kendisini her yönlü geliştirip yetkinleştiren bir komutan olarak sürece cevap olmayı esas almış, Berîtanlardan devraldığı bayrağı zafere taşımayı bilmiştir.

9 Ağustos günü TC ordusu Dersim'in Munzur vadisi alanında bir operasyon başlatmıştı. Operasyonda yoğun kullanılan teknik sonucunda görevde bulunan 3 YJA Star gerillamız ile Brusk Amed yoldaşımız şehit düşmüştür.

Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Roza Şer Yusuf
Adı Soyadı: Fidan Şer Yusuf
Doğum Yeri: Efrin
Anne - Baba Adı: Elif - Bilal
Şahadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2016 / Dersim

Kod Adı: Dersim Çekdar
Adı Soyadı: Evin Arslan
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Meyase - Edip
Şahadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2016 / Dersim

Kod Adı: Jiyan Şervan
Adı Soyadı: Dilara Sefer
Doğum Yeri: Dersim
Anne - Baba Adı: Gülnihal - Murat
Şahadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2016 / Dersim

‘ONLARIN BIRAKTIĞI MİRASA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

YJA Star olarak her zaman şehitlerimizin yoldaşı olmayı bilecek, onların bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. Bu temelde Şehit Roza, Şehit Dersim, Şehit Jiyan ve Şehit Brusk yoldaşlarımızın şahsında tüm şehitlerimizin anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, mücadelelerini büyütme sözümüzü yineliyoruz.

...