YJA STAR: Devrimlerin öncülüğünde özgür yaşamı yaratacağız

YJA STAR: Devrim yoldaş ile aynı alanda şehit düşen Arin, Axin, Rozerin ve Viyan yoldaşlar şahsında tüm şehitlerimize bağlılık andımızı yineliyor ve Özgür Önderlikle Demokratik özgür yaşamı kazanma sözümüzü belirtiyoruz.

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı,  yaşamını yitiren gerillalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komutanlık açıklamasında, “Eylül ayında Medya Savunma alanlarına bağlı Zagroslar da Türk devleti tarafından geliştirilen operasyonlarda yaşanan çatışmalar sonucunda Türk ordusu ağır darbeler almıştı.  Mücadele sonucunda Türk ordusu tüm tekniği ve özel savaş güçlerine rağmen sonuçsuz bir biçimde geri çekilmek zorunda kalmıştır. Gerilla güçlerimizin kahramanca direniş temelinde geri püskürttüğü bu operasyonda YJA STAR Komuta Konseyi üyemiz Devrim Amed (Zeynep Baytar) arkadaşımız Zagroslar’da şehit düşmüştür. Başta Devrim yoldaşımızın değerli yurtsever ailesi olmak üzere halkımıza başsağlığı diliyoruz” denildi..

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Devrim yoldaş görev ve sorumluluk yürüttüğü Medya Savunma Alanlarında devrimci halk savaşının başarı ile gelişmesinde aktif ve etkili komuta tarzı ile dönem öncülüğünü netleştirmiştir.  Yirmi bir yıllık birikim ve tecrübesi ile yeni dönem komuta kişiliği olarak öne çıkan yoldaşlarımızdan olmuştur.  Uzun yıllar kaldığı Amed Eyaleti ve en son görev yürüttüğü Zagros alanı başta olmak üzere tüm mücadele hayatında Kürdistan dağlarının asi özgürlük savaşçısı ve başarılı komutanı olarak dönem görevlerine her zaman hazır ve donanımlı katılımı ile örnek olmuştur. Devrim arkadaş YJA STAR komuta tarzını kendi kişiliğinde somutlaştırarak bulunduğu alanlarda gelişim ve başarı sağlamıştır.   Devrim arkadaş mücadele hayatı boyunca her zaman kendi ısrarı ile en zor ve kızgın savaş koşullarında olmayı öncülüğün bir prensibi olarak benimsemiş ve buna göre de hareket etmiştir.  Emekçi, fedakar, yaratıcı kişiliği ile yoldaşlarının büyük sevgi ve saygısını kazanmıştır. Bir savaş komutanı olarak her zaman eylemci olmuş ve düşmana sarsıcı darbeler vurarak özgürlüğe alan açmanın çabasını sergilemiştir. Devrim yoldaş meşru savunma çizgisi öncülüğünde iddialı ve kararlı duruşu ile pratikte sonuç almayı hedeflemiştir. Bu açıdan mücadele yaşamı boyunca yoldaşlığı ve örnek komuta kişiliği ile güçlü ve sürükleyici bir tarzın sahibi olmuştur.

Devrim yoldaş kişiliği, katılımı ve öncülüğü ile mücadele yaşamını özgürlükçü, savaşını başarılı kılmanın kahramanlık örneğini oluşturmuştur. YJA STAR kimliğimize ivme kazandıracak bir mirası yaşamı, savaş tarzı ve öncülüğü ile yaratarak sembolleşmiş ve mücadele tarihimizde yerini almıştır. Devrim yoldaş ile aynı alanda şehit düşen Arin (Rewşen Erdal), Axin (Nezahat Darga), Rozerin (Leyla Uğurlu) ve Viyan (Merve Akkuş) yoldaşlar şahsında tüm şehitlerimize bağlılık andımızı yineliyor ve Özgür Önderlikle Demokratik özgür yaşamı kazanma sözümüzü belirtiyoruz.”