YJA-Star: Efrîn, 8 Mart direniş cephesini büyütecek

YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada “8 Mart vesilesiyle vereceğimiz söz, Kürdistan’da filizlenen kadın özgürlüğünü tüm dünya kadınlarına ulaştırana kadar mücadeleyi yükseltmektir” dedi.

YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 8 Mart direniş ruhunun her güne yayılması gerektiğini belirterek, “Çağın direnişi’ olarak somutlaşan Efrîn direnişi sürecinde karşıladığımız 8 Mart, mücadeleyi daha da yükseltmenin, kadınların direniş cephesini daha büyütmesinin vesilesi olacaktır” dedi.

Direnişin tüm kadınları birleştirdiğini vurgulayan YJA-Star Komutanlığı, tüm kadınlara mücadele saflarını büyüterek, özgürlük onuruna ortak olma çağrısında bulundu.

Açıklamada şöyle denildi:

Kadınların direniş bayramı olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, kadın savunma gücü YJA Star olarak mücadele coşkusu ve kararlılığıyla karşılamaktayız. Başta kadın özgürlük hareketimizin mimarı olan Önder Apo’nun 8 Mart’ını kutluyoruz. Delal, Nalîn, Berçem, Gülnaz, Azê, Helîn yoldaşlar şahsında, kadın özgürlüğünü inşa etme temelinde korkusuzca mücadele etmiş ve duruşlarında özgür kadını sembolleştirmiş tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Onlar tüm yaşamları boyunca gösterdikleri mücadeleleriyle kadın ordulaşmamızın direniş gücünü somutlaştırarak, mücadele keskinliğini belirlediler. Önderliğimize, şehitlerimize ve özgürlük mücadelesi veren tüm kadınlara 8 Mart vesilesiyle vereceğimiz söz, Kürdistan’da filizlenen kadın özgürlüğünü tüm dünya kadınlarına ulaştırana kadar mücadeleyi yükseltmektir.

‘EFRÎN DİRENİŞ CEPHESİNİ BÜYÜTECEK’

8 Mart”ı Efrîn’de devam etmekte olan kızgın bir direniş sürecinde karşılamaktayız. Bu temelde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü başta Efrîn direniş mevzilerindeki YPJ güçlerine ve Efrîn için direnen tüm kadınlara, analara kutlu olsun diyoruz. Yine Kürdistan, Ortadoğu ve dünyanın her yerinde özgürlük değerleri için direnen, mücadele eden, meydanlarda olan tüm kadınların 8 Mart’ını kutluyoruz. ‘Çağın direnişi’ olarak somutlaşan Efrîn direnişi sürecinde karşıladığımız 8 Mart, mücadeleyi daha da yükseltmenin, kadınların direniş cephesini daha büyütmesinin vesilesi olacaktır.

8 MART DİRENİŞ RUHU HER GÜNE YAYILMALI

8 Mart, kapitalizmin sömürgeci zihniyetine karşı direnen ve haklarını isteyen kadınlara dayatılan katliamın tüm emekçi kadınların direniş kararlılığına dönüşmesidir. 8 Mart’ta Amerika’da yakılan 129 kadının çığlığı bugün tüm dünya emekçi kadınlarına ulaşmış ve kadın direnişinin sembolü olmuştur. Kapitalizm kadınları ezmek, susturmak isterken, kadınlar o günden bugüne aralıksız mücadeleyi yükseltmişlerdir. Bugün ise dünya çapında kadınların özgürlük arayışları güçlenirken kadına dayatılan katliam, şiddet ve tecavüz kültürü kadınları kölelik statüsünde tutmak isteyen erkek egemenliğinin gerçek yüzüdür. Kapitalizmin bu saldırgan zihniyetine karşı kadın özgürlüğünü inşa etmek her günü 8 Mart’ın direniş ruhuyla mücadeleyle doldurmaktan geçiyor. Aynı zamanda kadına yönelik bu saldırılara karşı özgürlüğü sağlamak öncelikle öz savunma örgütlülüğünü sağlamaktan geçmektedir.

DİRENEN KADINLAR BİRLEŞİYOR

Bugün Kürdistan’ın dört parçasında kadınlar kendilerinin ve toplumun özgürlüğü ve öz savunması temelinde örgütlenmiş ve mücadele etmektedir. Bu mücadele başta Ortadoğu kadınları olmak üzere tüm dünya kadınlarına ilham olmakta, kadınlar özgürlük saflarımızda buluşmaktadır. Mücadelemizin açığa çıkardığı direniş tüm kadınlara erkek egemenliğine karşı direnişi yükseltme gücü vermektedir. Kadınlar özgürlüğün verdiği gücü gördükçe özgürlük etrafında daha çok kenetlenmekte ve direnen kadınlar birleşmektedir. Kapitalizmin dayattığı egemenlik ve baskı sistemi kadınlara ve topluma asimilasyon, sömürü, parçalanma ve sistemsizliği dayatırken, direniş onları birleştirmekte ve özgürlük etrafında kenetlemektedir. Bunun somut örneği Efrîn direnişidir. Nasıl ki 8 Martta yakılan kadınların çığlığı okyanusları aşarak tüm dünya kadınlarına ulaşmış ve direnişe dönüşmüşse bugün de Efrîn’de süren direniş tüm dünya kadınlarına ulaşmakta ve onları birleştirmektedir. Efrîn direnişi, direnen kadınların özgürlük saflarını güçlendirdikçe özgürlüğün kadın emeği ve kadın eliyle inşa edileceğini göstermektedir.

KADIN DİRENİŞİ KİRLİ HESAPLARI BOZUYOR

Bütün dünya Arîn Mîrkan’ın öncülük ruhuyla Kobanê direnişinin görkemine ve zaferine tanıklık etmiştir. Dünya halkları bugün de Avesta Xaburlar, Barîn Kobanêler öncülüğünde Efrîn’de çağın direnişine tanıklık ediyor. Başta faşist Erdoğan olmak üzere egemen devletlerin çirkin ve kirli hesapları Kürdistan’ın her parçasında kadın öncülüğünde yükselen direnişle bozulmaktadır. DAİŞ barbarlığı nasıl yenildiyse devletlerin barbarlığı da bu akibetten kurtulamayacaktır. Nitekim Efrîn’de yükselen görkemli direnişi zaferle taçlandırma kararlılığı bu yılın 8 Mart ruhu ve mücadele tarzı olarak, tüm cephelerde, Kürdistan’ın dört parçasında ve Kürt halkının, kadınlarının olduğu her yerde sürmektedir.

‘ÖZGÜRLÜK ONURUNA ORTAK OLUN’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bir kez daha Önderliğimize, kadınlara ve halkımıza kutluyor ve YJA Star olarak önümüzdeki mücadele sürecini Delal, Nalîn, Berçem, Gülnaz, Azê, Helîn, Arîn, Avesta ve Barinler çizgisinde özgürlük bayrağını tüm kadınlara taşırma kararlılığı sürdüreceğimizi belirtiyoruz. 21. yüzyılı kadın özgürlük çizgisi öncülüğünde kadınlar, halkımız ve insanlık değerleri adına kazanma kararlılığımızı belirtiyoruz. Özgür Önderlikle özgür yaşamı gerçekleştirme temelinde gelişen zafer yürüyüşünde kadınların büyük özgürlük buluşmasını gerçekleştireceğiz. Kürt kadınlar başta olmak üzere, tüm kadınları mücadele saflarını büyütmeye ve özgürlük onuruna ortak olmaya çağırıyoruz.”