YJA Star, Ezda Gever'i saygıyla andı

YJA Star Şengal Komutanlığı, Şengal’de bir kaza sonucu yaşamını yitiren Şilan Güder (Ezda Gever) 'i andı. Komutanlık, "bize devrettiği mücadeleyi en üst saflara taşıyacağımızı belirtiyor ve Değerli Düğer ailesine başsağlığı diliyoruz" dedi.

YJA Star Şengal Komutanlığı, Şengal’de bir kaza sonucu yaşamını yitiren Şilan Güder (Ezda Gever) adlı gerillayı andı. Komutanlık açıklamasında, “Kuzey Kürdistan’ın Gever kentinden 2013 yılında gerilla saflarımıza katılan Ezda Gever( Şilan Düğer) arkadaşımız Şengal özgürlük mücadelesinde 1 yılı aşkındır yer almaktaydı. Ezda yoldaşımız Şengal’ i özgürleştirme hamlelerinde aktif bir şekilde yerini aldı. Şengal Kent Merkezi ve Gelyê Şilo ( Gelyê Şehidan) özgürleştirilmesinde en ön saflarda yerini alan ve son 6 aydır Gelyê Şilo ( Gelyê Şehidan)’ın en ön mevzilerinde DAİŞ çetelerine karşı büyük bir iddia ve kararlılıkla mücadele etmekteydi” denildi. 

 YJA Star Şengal Komutanlığı, açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Ezda yoldaşımız Şengal’ in tamamını DAİŞ’ in elinden kurtarmak, Kürdistan’ı DAİŞ ve AKP faşizminden kurtarmak için her türlü görev ve sorumluluğa derin bir yoğunlaşma ile hazırlık yapan arkadaşlarımızdan olmuştur. DAİŞ’ in elindeki Ezidi kadınlarını kurtarmak ve özgürleştirme yönünde büyük bir inanç ve iddia ile mücadeleye katılıyordu. Yaşanan bir kaza sonucu Ezda Gever arkadaşımız, 30.07.2016 tarihinde şahadete ulaşmıştır.

Şengal HPG ve YJA Star güçleri olarak Ezda Gever arkadaşımızın bize devrettiği mücadeleyi en üst saflara taşıyacağımızı belirtiyor ve Değerli Düğer ailesine başsağlığı diliyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Ezda Gever
Adı Soyadı: Şilan Güder
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Süreyya - Nizamettin
Şahadet Tarihi ve Yeri: 30 Temmuz 2016 / Şengal

...