YJA Star: Garzan şehitlerini saygıyla anıyoruz

Garzan’da yaşamını yitiren gerillaları anan YJA Star, “Garzan’da şehit düşen kadın yoldaşlarımızın her biri yolumuzu aydınlatan özgürlük yıldızı olmuşlardır” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Garzan’da yaşamını yitiren gerillalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komutanlık, “Garzan’da şehit düşen 10 yoldaşımızı saygıyla anıyor ve ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Anılarına bağlılık sözümüz mücadeleyi daha da yükseltmek olacaktır. Ülkeye ve halka bağlılıkla özgürlük ruhunu kendilerinde somutlaştıran bu yoldaşlarımız, PKK ruhunun emek ve fedakarlık düzeyinin ifadesi olmuşlardır.  Garzan şehitlerimiz Önder Apo’ya bağlılık ve özgürlük felsefesine inançla mücadelemizin en ön saflarında yer almakta ısrarlı olmuşlar ve şehit düştükleri ana kadar bu ruhla mücadele etmişlerdir” dedi.

‘KADININ ÖNCÜLEŞME SEMBOLÜ OLMUŞLARDIR’

“Garzan’da şehit düşen YJA Star gerillalarımızdan Tekoşin Şoreş, Yıldız Derik, Berjin Agır, Sorxwin Agır, Amara Roj, Dünya Cudi yoldaşlar özgürlük bilinciyle donanan kadının öncüleşme düzeyinin sembolü olmuşlardır” denilen açıklamada, “Kadının Önder Apo felsefesinde kararlı ve iddialı yürüyüşünü kendi yaşam ve mücadele duruşlarında somutlaştırmışlardır. Onlar, yoldaşlık ruhunun emekle işlenmesinin, yoldaşlık bağlılığının ve coşkulu duruşun ifadesi olmuşlardır. Kadın ruhunun inceliği her bir yoldaşımızın şahsında somutlaşırken, her birinin kendi rengini gerilla yaşamına katması mücadelemizin zenginlik düzeyini açığa çıkarmıştır. Rojhilat Kürdistan’ından mücadele saflarına katılan Tekoşin Şoreş yoldaş, Kürdistan’ın Rojhilat parçasının sade ve doğal özünü kendi yaşamında somutlaştırmıştır. Rojava Kürdistan’ından mücadele saflarımıza katılan Yıldız Derik yoldaş, yurtsever bir aile ortamında yetişmiş ve bunun getirdiği kararlılık ve iddia ile katılmıştır. Moralli coşkulu ruhunu girdiği her ortama yansıttığı gibi her işinde sorumlu yaklaşmış ve başarılı olmuştur. Sorxwin Agır yoldaş genç yaşta mücadale saflarına katılmış hızla gelişerek en ön saflarda yer alma iddiasıyla Garzan alanına geçmiştir. Amara Roj, Dünya Cudi, Berjin Agır yoldaşlar, emek, coşku, ortak ruhla ve özgürlük tutkusuyla mücadeleye katılmışlardır” ifadelerine yer verildi.

‘ÖZGÜRLÜĞÜ İNŞA EDENE KADAR MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ’

Komutanlık açıklaması, “Her bir kadının gerillalaşması toplumun özgürlüğe bir adım daha yakınlaşmasıdır. Bu yakınlaşmayı son nefeslerine kadar geliştirmeye çalışan Garzan’da şehit düşen kadın yoldaşlarımızın her biri yolumuzu aydınlatan özgürlük yıldızı olmuşlardır. Onların aydınlattığı özgürlük yolu biz yoldaşları için inançlı ve kararlı yürüyüşümüzü yükseltme sözü olacaktır. Bu anlamda Şehitlerimizin intikamını alana kadar mücadeleyi yükselteceğimizi belirtirken onların hayali olan özgür yaşamı inşa etmeyi anılarına layık olma emri olarak ele alıyoruz. Garzan şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyor,  Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayana, Kürt halkının özgürlüğünü inşa edene kadar mücadele bayrağını yükseltme sözümüzü yineliyoruz” diye son buldu.