YJA Star gerillası Yarıcı Doğubayazıt’ta son yolculuğuna uğurlandı

Amed’in Lice ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren YJA-STAR gerillası Güler Yarıcı (Zinarîn İntikam) memleketi Doğubayazıt’ta kadınların zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.

Amed'in Lice ilçesine bağlı Sîsê ( Yolçatı ) Mahallesi kırsalında 30 Temmuz'da çıkan çatışmada yaşamını yitiren YJA-STAR gerillası Güler Yarıcı'nın (Zinarîn İntikam) cenazesi defnedildiği kimsesizler mezarlığında ailesi tarafından alınarak, Ağrı’ya getirildi.

Yazıcı’nın cenazesini taşıyan konvoy Van-Çaldıran yol ayrımında onlarca araçlık konvoy ile karşılandıktan sonra Doğubayazıt’ın Koçkıran Mahalle Mezarlığı'na getirildi. Cenaze törenine aralarında HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Doğubayazıt Belediye Eşbaşkanı M. Rohat Özbay ile HDP, DBP, TUHAYD-DER yöneticileri, meclis üyeleri ve yüzlerce kişi katıldı. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından cenaze kadınların omuzlarında zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi. Cenaze töreninde kadınlar sık sık YPS, PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehinde sloganlar attı.

HDP'li vekil Öztürk yaptığı konuşmada, "Bugün yine Kürtlere karşı bir olmuşlar ve Kürtlerin iradesini bitirmeye çalışıyorlar. Bu saldırılara karşı Kürtler direnmektedir. Kürtlere sadece direnme yolunu bıraktılar. Bizler direnmezsek ve onların karşısında boyun eğersek verdiğimiz bu kadar bedele ihanet etmiş oluruz. Artık bir olup gençlerimizi toprağa vermemek için mücadelemizi yükseltmeliyiz" dedi.

Cenaze törenin ardından kitle Şehit İsmet Baycan Taziye Evi'ne geçerek aileye taziye ziyaretinde bulundu.