YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, 5 gerillayı andı

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Amed Eyaleti’nin Şehit Remzi alanında 20 Ekim’de Türk ordusu ile girilen çatışmada yaşamını yitiren 5 gerillayı andı.

Yazılı bir açıklama yapan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Berçem Cilo kod adlı Nursel Oktay, Tolhildan kod adlı Hüseyin Gözübyük, Amed Avaşin kod adlı Uğurcan Soybelli, Agit Koçer kod adlı Ahmet Gözün ile Şevger Amed kod adlı Yusuf Mutlu’yu andı.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında şunları belirtti: “Özgürlük bayrağımızın HPG ve YJA Star güçlerimiz öncülüğünde büyük bir direnişle gün be gün yükseğe taşındığı bir yılı yaşamaktayız. Özgürlük mücadelemiz yükseldikçe TC devletinin faşist saldırıları da artmaktadır. Halkımızın Önderliğimizle buluşacağı özgür günler yakınlaştıkça TC devleti de bunu engellemek için tüm gücüyle halkımızın kazanımlarına saldırmaktadır. TC devleti Önderliğimizin ve halkımızın özgürlüğünün fedai gücü olan HPG, YJA Star güçlerimiz üzerine yoğun operasyonlar ve saldırılar gerçekleştirerek direnişimizin önünü almak istemektedir. Bu saldırılar gerilla güçlerimiz tarafından büyük bir direnişle kırılmakta ve TC ordusuna ağır darbeler vurulmaktadır. TC ordusuna karşı yürüttüğümüz destansı direniş, kahraman şehit yoldaşlarımızın cesaretleri, kararlılıkları ve yiğitlikleriyle gerçekleşmektedir.

TC faşist ordusunun topyekun gerçekleştirdiği saldırılardan birisi de 20 Ekimde Amed eyaletimize bağlı Şehit Remzi alanında yaşanmış ve gerilla güçlerimiz ile düşman güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanana bu çatışmalar sırasında büyük bir direniş ile düşmana ağır kayıplar verdiren 5 yoldaşımız da kahramanca direnerek şahadete ulaşmıştır. Berçem Cilo, Sabri Tolhildan, Amed Avaşin, Agit Koçer ve Şevger Amed yoldaşlarımız bu çatışmada şehit düşmüşlerdir. Mücadeleleri ve direnişleri ile özgürlük bayrağımızı daha da yükselten Şehit Remzi şehitlerimizi saygıyla anıyor ve başta değerli aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkımızın başı sağ olsun diyoruz. Şehit Remzi şehitlerimiz şahsında, Önder Apo’nun ve halkımızın özgürlüğünü sağlayana kadar, mücadelemizi aralıksız yükseltme sözümüzü yineliyoruz.

YJA Star Askeri Konsey üyemiz olan Berçem Cilo yoldaşımız 24 yıllık mücadele yaşamı boyunca Önderlik çizgisine bağlı bir militan duruşun ve savaşçı kişiliğin sembolü olmuştur. Öncüleşen ve komutanlaşan bir kadın duruşunu kişiliğinde somutlaştırmış ve özgür kadının mücadele duruşu sembolü olmuştur. 1993 yılında oldukça genç yaşlarda özgürlük saflarına katılan Berçem yoldaş mücadele hayatı boyunca hep zorlu alanlarda kalmış ve öncülük misyonuyla üzerine düşen sorumlulukları başarıyla yerine getirmiştir. Berçem yoldaş zorlu mücadele yaşamı boyunca hep aktif ve öncü rol oynamıştır. Başta YJA Star olmak üzere HPG çalışmalarına da komutanlık düzeyinde aktif ve öncü düzeyde katılmıştır.

Gever’de doğup büyüyen Berçem yoldaş doğduğu topraklara layık bir militan duruşun sahibi olarak mücadele yürütmüştür. Uzun yıllar eteklerinde doğup büyüdüğü Zagroslar’da mücadele yürüten Berçem yoldaş adeta Cilo’nun, Çarçella’nın, Govende’nin, Xakurke’nin asi ve eşsiz güzellikteki coğrafyasıyla bütünleşmiş, oraların ayrılmaz bir parçası olmuştur. Berçem yoldaş, Zagroslar’da gerillanın bugün yükselttiği efsanevi direnişin temelini kendi direngen duruşuyla atmış olan yoldaşlarımızdandır. Devrimci halk savaşının başladığı süreçte Kuzey Kürdistan’ın Orta Saha alanına geçen Berçem yoldaş burada komutanlık çalışmalarında yer almıştır. Uzun yılların tecrübe ve birikimine sahip olan Berçem yoldaş Orta Saha’ya geçişle birlikte, saha çalışmalarına aktif katılmış ve burada mücadelenin yükseltilmesinde etkili olmuştur.

Berçem yoldaş, pratik tecrübe ve birikimi ile katıldığı tüm çalışmalarda, yetkin, girişken ve inisiyatifli bir komuta duruşunu şahsında somutlaşmıştır. Aynı zamanda mütevazi, emekçi, içten ve ince yoldaşlık duruşu ile tüm yoldaşları tarafından sevilen, yanında olunmak istenen bir yoldaş ve komutan olmuştur. Onun şahsında somutlaşan kadın yoldaşlığı ve kadın komuta tarzıdır. Herkesi kapsayan, herkesle ortak nokta yakalayabilen, yoldaşlarına güç veren, herkesin kendisini Onun yanında güvende hissettiği bir yoldaş olmuştur. Yoldaşlarının dünyasına girmeyi başaran, verdiği destekle kişilere inanç, başarı ve direnç gücü aşılayan kadın ruhunun inceliğine denk bir komuta duruşu sergilemiştir.

Sabri Tolhildan, Amed Avaşin, Agit Koçer ve Şevger Amed yoldaşlar da mücadele ve direnişleriyle özgürlük mücadelemize unutulmaz bir kahramanlık duruşunu nakşetmişlerdir. Düşmana vurdukları ağır darbe ile Amed’in direngen tarihine ve özüne layık bir direnişin sahibi olmuşlardır. 2006 katılımlı olan Sabri yoldaşımız uzun yıllara varan tecrübesiyle birleştirdiği emeği, kararlı ve cesur katılımıyla öncüleşmiş bir yoldaştır. Amed yoldaşımız cesur, moralli ve iddialı duruşuyla mücadelemize bulunduğu her sahada en aktif katılımı göstermiştir. Agit ve Şevger yoldaşlarımız düşman saldırılarının en yoğun olduğu süreçte mücadeleye katılarak Kürt halkının özgürlüğünü sağlama kararlılığında olan yiğit ve cesur yoldaşlarımızdır.

Berçem, Sabri, Amed, Agit ve Şevger yoldaşlar şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Kürdistan gerillasına imha konseptiyle yönelen TC ordusuna ağır darbeler vurarak şehit düşen yoldaşlarımız özgürlüğün onurlu temsilcileri olmuşlardır. Her bir şehidimiz mücadelemizin daha da büyüdüğünün temsilidirler. Halkımızın ve biz yoldaşların en büyük güç, moral ve direnç kaynağıdırlar. Mücadelemizin en keskin bir aşamadan geçtiği, özgürlüğe adım adım yakınlaştığımız bu mücadele sürecinde şehitlerimize zafer ve intikam sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.”