YJA Star: Tekoşin Amed direniş geleneğimizin devamıdır

YJA Star Merkez Karargah komutanlığı, Amed’de ‘fedai eylemi’ yapan Tekoşin Amed’in direniş geleneğinin devamı olduğunu söyledi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Amed’in Lice ilçesinde ‘fedai eylemi’ yapan gerilla Tekoşin Amed için yazılı açıklamada bulundu.

YJA Star açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Türkiye devletinin faşizmi gün be gün tırmandırdığı, halkımız üzerindeki baskıları üst düzeyde yükselttiği bir sürecin içindeyiz. Türkiye devletinin bu saldırılarının temel hedefi Önderliğimizin gün be gün yaşamsallaşan felsefesidir. Düşman saldırılarına karşı direnişi en üst düzeyde yükseltmek ve özgürlük bayrağını zafere taşımak tüm militan yapı olarak  Önderliğe ve halkımıza verdiğimiz sözümüzdür. Önderlik felsefesini yaşamsallaştırarak Önderlik üzerindeki İmralı esaretini kırmak özgürlük militanları olarak temel amacıdır. Tüm gerilla gücümüz yıl mücadelesin bu kararlılık iddia ve keskinle yürütmekte ve mücadelemiz faşist TC ordusuna ağır darbeler vurmaktadır.

10 Eylül günü Tekoşin Farqin yoldaşımız gerçekleştirdiği fedai eylemle bu yılın direniş ruhunu daha da zirveye taşımıştır.  Tekoşin yoldaşımız Lice’de bulunan Angol karakoluna karşı gerçekleştirdiği fedai eylemle TC devletine ağır bir darbe vurmuştur. Tekoşin yoldaşımız eylemini her şeyden önce Önderliğimize karşı sürdürülen tecride karşı gerçekleştirmiştir. Ayrıca halkımız üzerine TC devletinin yürüttüğü baskı ve faşizm Tekoşin yoldaşımızın bu eylemi gerçekleştirerek düşmana hesap sormayı hedeflediği temel bir husustur.

Fedailik her şeyden önce Önderliği anlamaktır. Halkın yaşadıklarını hissetmektir.  İçinde bulunulan mücadele sürecini anlamaktır. Zilan, Zeynep Kınacı yoldaş tarihimizin ilk fedai eylemini yaparak tarihi bir dönüm noktası olmuştur.  Zilan yoldaş Önderliğimize karşı gerçekleştirilen 6 Mayıs komplosuna karşı eylemini gerçekleştirmiştir. Önderliğe saldırmaya kalkanların nasıl bir öfkeyle karşılaşacaklarının ilk fedai eylemcisi olmuştur. Zilan yoldaş Önderliği anlamanın, savunmanın fedailik manifestosu olmuştur. Zilan yoldaştan sonra onlarca yoldaşımız fedai eylemler gerçekleştirmiş, hareketimizin mücadele keskinliğinin ifadesi olmuşlardır. Bugün bu bayrağı Tekoşin yoldaşımız Amed’de Lice’de yükseltmiştir. Zilan yoldaşın bir ardılı olarak Tekoşin yoldaş eylemini Önderlik üzerindeki tecride karşı gerçekleştirmiştir. Zilanlardan Tekoşinlere fedailik çizgisi Önderliğe bağlılığın ifadesidir.

 Beritanlardan, Sema ve Zilanlara, Şaristan ve Bervarlardan, Xebat ve Dijwarlara, Zinarlar’dan Doğa ve Eylemlere özgürlük mücadelesi bir fedailik geleneği yaratmıştır. Özgür ülke, özgür toplum yaratma mücadelesi yeri geldiğinde fedaice düşmanın üzerine yürümek ve düşmanı kahretmek demektir. Düşmanın imha inkar politikasıyla en vahşice saldırdığı süreçlerde kahraman fedai yoldaşlarımız sürecin kaderini eylemleriyle belirlemişlerdir. Düşmana vurdukları ağır darbelerle düşman ordusunun yüreğine korku salmışlar, düşman ordusunun savaş iradesini kırmışlardır. Tekoşin yoldaşımızın eylemi de düşman ordusunun yüreğine korku salan görkemli ve tarihi bir eylem olmuştur.

Tekoşin yoldaşımız bu eylemiyle hareketimizin direniş geleneğinin bir devamı olduğu gibi 2017 yılının fedai çizgisinin temsilcisi olmuştur.  Tekoşin yoldaşımız tarihi ve görkemli eylemiyle özgürlüğün anlamına anlam katmış, özgür kadın direniş ruhunu kendi kişiliğinde somutlaştırmıştır.  Tarihi dönemler tarihi kişilikler yaratır. Tekoşin yoldaşımız da eylemiyle kadın direniş tarihine, Kürdistan özgürlük mücadelesi tarihine kahramanlık timsali olarak adını yazmıştır.   Fedailik çizgisinde ismini tarihe nakşeden Tekoşin yoldaşımızı saygıyla anıyoruz.  Tekoşin yoldaşımızın fedailik çizgisi Önderliğimiz üzerindeki İmralı esaretini kırana, halkımız üzerindeki faşist uygulamaları kaldırana kadar izinde yürüyerek mücadeleyi yükselteceğimiz direniş çizgimiz olacaktır.  Tekoşin yoldaş şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyor ve anılarına bağlılık sözümüzü bir kez daha fedailik çizgisinde yeniliyoruz.  Onlara sözümüz fedailik ruhunu daha da yükselterek düşmana vurdukları darbeyi daha da büyütmektir, özgürlük bayrağını zafere taşımaktır.