YJK-E'den '8 Mart' mesajı: Kadınlar özgürlük çağında

8 Mart'ı kutlayan YJK-E, "Hegemonik güçlerin saldırıları hangi düzeyde olursa olsun kadınlar yeni bir özgürlük çağına adım atmıştır" dedi. YJK-E, tecridi kaldırmaya ve Efrîn'i zaferle taçlandırmaya çağırdı.

Yekitiya Jinên Kurdistan-Elmanya (Almanya Kürdsitan Kadınlar Birliği YJK-E), bugünkü yazılı mesajında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

'RADİKAL BİR BAŞKALDIRI ORTAYA ÇIKTI'

"Kadın özgürlük mücadelesi, beş bin yıllık erkek egemen sisteme ve onun son aşaması olan kapitalist modernite sistemine en radikal başkaldırı olarak ortaya çıkmıştır" vurgusuyla başlayan mesajda, "Toplumu cinsiyetçilik, milliyetçilik, dincilik ve bilimcilikle esaret altına alan, bunun için iktidar gücünü hileyle, yalanla ve şiddetle en acımasız şekilde kullanan kapitalist modernite paradigması çökmüş, alternatif kadın özgürlükçü-demokratik-ekolojik paradigmanın doğuşu gerçekleşmiş, bugün Rojava'da kadınlar öncülüğünde hayat bulmuştur" denildi.

'KADINLAR BİLİNÇ VE İRADEYE ULAŞTI'

YJK-E, mesajının devamında şunları kaydetti:

"Başta faşist Türk devleti olmak üzere, küresel hegemonik güçlerin saldırıları hangi düzeyde olursa olsun kadınlar yeni bir özgürlük çağına adım atmıştır. Kadın özgürlük mücadelemiz ve diğer halklardan tüm kadınlarla mücadele birlikteliğimiz büyümüştür. Kadınlar bu bilince, iradeye ve güce ulaşmıştır. Bunun içindir ki; faşizme ve tüm soykırım saldırılarına karşı Önderliğimizin özgürlüğünü gerçekleştimek, Efrîn direnişini zaferle taçlandırmak, özgür yaşamı ve kadın özgürlüğünü garantilemek iddiamız her zamankinden daha güçlüdür. 

'TECRİDİ KALDIRALIM, İŞGALİ DURDURALIM!'

Önderliğimizin ideolojik temelini attığı kadın özgürlükçü, demokratik ve ekolojik toplum projesi artık hayal olmaktan çıkmış, Kürt kadınlarının yenilmez iradesi öncülüğünde hakikatle buluşmuştur. Önderliğimiz üzerindeki akılalmaz tecrit öfkemizi her daim diri tutmakta ve fiziksel özgürlüğünü sağlamak için büyük görevler yüklemektedir. Buradan bir kez daha tüm uluslararası kurum ve kuruluşları, Önderliğimiz üzerindeki tecridi kaldırmaya ve Efrîn işgal saldırılarını durdurmak üzere göreve çağırıyoruz.

EYLEM VE ETKİNLİKLERE KATILIM ÇAĞRISI

YJK-E olarak tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Avesta Xabur ve Barin Kobanê'nin direniş ruhuyla kutluyoruz. Özgür kadının olduğu yerde şiddete, köleliğe ve emek sömürüsüne yer yoktur. Bunun için her halktan ve inançtan örgütlü bütün kadınları erkek egemen devlet sistemi ve erkek faşizmine karşı güçlerini birleştirmeye; başta Kürt kadınları olmak üzere tüm devrimci- demokrat kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Almanya'da gerçekleştireceğimiz yürüyüş, miting ve panellere güçlü katılmaya çağırıyoruz."