YJK-E’den Öcalan için eylem çağrısı

Yekitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu üzerindeki endişeler giderilinceye kadar kesintisiz eylem çağrısında bulundu.

YJK-E'nin Kürt Halk Önderi İle ilgili yazılı basın açıklaması şöyle:

“Kürt halkının kazanımlarını sindiremeyen faşist Türk devleti saldırılarını gün geçtikçe boyutlandırmaktadır. Uluslararası komplonun yıl dönümünde Almanya'daki halkımız Önderliğine bağlılığını bir kez daha göstermiş, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde bir dizi eylem ve etkinlikler düzenlenerek uluslararası komplo bir kez daha mahkûm edilmiştir.

Önderliğimiz üzerinde uygulanan insanlık dışı tecrit devam ederken, Önderliğimizin sağlığı ve güvenliği konusunda kamuoyuna yansıtılan haberler ve yapılan yetersiz açıklamalar başta Kürt kadınları olmak üzere bütün halkımızı tedirgin etmiştir.

Bütün dünya kamuoyu Önder Abdullah Öcalan'ın Kürt halkı için ne ifade ettiğini çok iyi bilmektedir. Önderliğimizin sağlığı ve güvenliği hakkındaki herhangi olumsuz bir durumdan başta AKP Genel başkanı Erdoğan olmak üzere faşist Türk devleti, uluslararası komploda bizzat rol alan devletler ve siyasi güçler sorumlu olacaktır. 

Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Avrupa Komitesi'ni (CPT) bir kez daha görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz.

KESİNTİSİZ EYLEM ÇAĞRISI!

Başta Almanya'daki Kürt kadınları olmak üzere tüm halkımızı, devrimci ve demokrat kamuoyunu, dost çevreleri Önderliğimizden ailesi ve avukatları aracılığıyla bir haber alınıncaya dek gece gündüz demeden kesintisiz bir şekilde eylemde olmaya çağırıyoruz.”